Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Rib-eye

De rib-eye is door zijn overvolle smaak & botermals karakter mijn persoonlijke favoriet. Probeer onze rib-eyes en proef het kwaliteitsverschil!

Rundvlees
100% genieten
Vanaf
€ 5,75
Prijs per kilo: € 32,99
Op voorraad Zéér snelle levering (op afspraak)
In winkelwagen
Vleesch vol van smaak zoals het hoort...
Gratis verzending v.a. €125,- Nederland & België
Kies zelf je leverdag thuisbezorgd op maat
Vers vacuümverpakt professioneel ingevroren

Omschrijving

Wij van Vleesch.nl zijn ontzettend trots op ons assortiment, en een vlees assortiment is niet compleet zonder de overheerlijke en sappige rib-eye. Onze rib-eyes zijn afkomstig van onze eigen Belgische Witblauwe kruislings. De rib-eye is een absoluut favoriet onder de vleesliefhebbers, dit hebben ze te danken aan hun rijke marmering en volle smaak. Onze rib-eyes zijn te bestellen per portie, dus porties met 1 lap of porties met 2 lappen.

Enorm volle smaak: Rib-eyes hebben een enorm volle smaak, dit komt met name door de prachtige vetmarmering door het vlees. Daarnaast beschikken onze rib-eyes over een zeer fijne draad en een dun vetlaagje dat tijdens het bakken opgebakken wordt. De rib-eye is uitstekend geschikt om te grillen, bakken of op de bbq.


Tip: Wij hebben ook Rib-eyes aan één stuk dat héérlijk voor op de BBQ is – snij zelf (voor vrienden en familie) de lappen naar de gewenste grootte / dikte. Kies het gewicht (1 stuk – X kilo) en geniet van een botermalse en smaakvolle rib-eye voor op de BBQ.

Wat is een rib-eye nou eigenlijk?

We hebben het hierboven natuurlijk al kort aangegeven maar een rib-eye is één van de meest gewilde biefstukken, dit komt doordat de rib-eye een intramusculaire vetmarmering heeft, welke er voor zorgt dat de rib-eye na het bakken een ongekende sappigheid en een ongelofelijke smaakervaring geeft. De rib-eye wordt gesneden uit de ribsectie van het rund. Deze vleessoort zit tussen de 6e en 12e rib. Dit is een sectie die weinig beweging behoeft en daardoor zo ongelofelijk mals blijft.

Waarom de rib-eyes van Vleesch.nl nou zo ongelofelijk lekker zijn

Wij gaan bij Vleesch.nl enkel voor de allerbeste kwaliteit en voor de beste smaakbeleving. We kunnen dit garanderen doordat de runderen van onze eigen boerderij afkomstig zijn. Bij Vleesch.nl zetten we ons in voor de hoogste kwaliteit en de beste smaakbeleving. Onze runderen worden met zorg gehouden en grootgebracht. We geven je natuurlijk graag een paar redenen waarom onze rib-eye zo overheerlijk is en wat het de perfecte keuze maakt.

  1. Een perfect vleesras: Onze runderen zijn zoals we het net al aangaven afkomstig van onze eigen boerderij. Wij houden zelf de Belgische Witblauwe kruislings. Dit vleesras staat bekend om zijn magere vlees maar ook om zijn rijke marmering. Dit resulteert natuurlijk in een ongekende smaakervaring en helemaal wanneer het al zo’n ongelofelijk smakelijke rib-eye betreft.
  2. Onze slagers zijn vakmannen in slachten en rijpen: Wij hebben naast onze eigen boerderij ook onze eigen slagers en laat ik je alvast vertellen dat deze heren echte meesters zijn in hun vak. Al ons vlees wordt met de uiterste zorg gesneden en vervolgens natgerijpt om de smaak en malsheid echt naar voren te brengen. Ons vlees, dus de technische delen worden gedurende 3 tot 4 weken in vacuüm zakken natgerijpt. Dit proces zorgt ervoor dat de smaken zich volledig kunnen ontwikkelen.
  3. Kwaliteit gegarandeerd: Wij van Vleesch.nl kunnen jou altijd kwaliteit garanderen. Onze rib-eyes worden direct na het snijden en vacuüm verpakken ingevroren. Zo kunnen wij er voor zorgen dat de kwaliteit altijd perfect is.

Hoe bereid ik een rib-eye?

Rib-eyes worden geroemd om hun veelzijdigheid en kun je dus op verschillende manieren klaarmaken. Houd je van grillen? Geen probleem. Bakken of roosteren? Perfect voor onze kalfsrib-eyes en runderrib-eyes. De rib-eyes van Vleesch.nl zullen jou absoluut niet teleurstellen. We zouden Vleesch.nl niet zijn als we niet een paar perfecte bereidingswijzen voor je klaar zouden hebben staan.

  1. Laat de rib-eyes op kamertemperatuur komen: Zorg er voor dat je de rib-eyes op tijd uit de vriezer haalt zodat ze goed kunnen ontdooien. Zijn ze eenmaal ontdooid, laat ze dan nog een uurtje op kamertemperatuur komen alvorens je begint met bakken. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing.
  2. Ben voorzichtig met kruiden: Ik zeg altijd “een goede rib-eye heeft niet veel nodig”, je kunt de rib-eye bestrooien met een klein beetje zeezout en versgemalen zwarte peper, dit is vaak echt al ruim voldoende. Je kunt ook nog eens experimenteren met rozemarijn of tijm, dit geeft een extra smaakdimensie.
  3. De perfecte temperatuur: Wil jij alles uit jouw rib-eye halen? Zorg er dan voor dat je de rib-eye kort op de grill of in de pan legt en schroei de rib-eye snel aan beide kanten dicht. Dit zorgt ervoor dat de rib-eye een mooie korst krijgt terwijl de binnenkant sappig en mals blijft.
  4. Rusttijd: Het is vooral voor een rib-eye ontzettend belangrijk dat je deze na het koken voor minimaal 5 minuten laat rusten. Dit helpt de rib-eye om de sappen te herverdelen. Dit zal resulteren in een sappiger stuk vlees.

Welke voedingswaarde zit er in een rib-eye

De rib-eye is dus eigenlijk vrij functioneel, want naast dat een rib-eye overheerlijk is zit deze ook nog eens boordevol belangrijke voedingsstoffen, denk hierbij eens aan eiwitten, dit is bijvoorbeeld essentieel voor de spieropbouw en herstel. Daarnaast bevat rib-eye ook nog eens ijzer, zink en B-vitaminen, Dit helpt de gezonde stofwisseling en het immuunsysteem enorm.

Recepten met rib-eye

Een rib-eye heeft niets nodig om als ster van de maaltijd te dienen, maar rib-eye kan alsnog goed gecombineerd worden met verschillende gerechten. We hebben natuurlijk ook nu enkele ideeën voor jou klaargezet.

  1. Gegrilde rib-eye met knoflookboter: Dit kun je op twee manieren doen. Manier 1 is door de rib-eye in te smeren met een mengsel van gesmolten boter, knoflook en kruiden. Manier 2 is door een klontje kruidenboter op de rib-eye te leggen wanneer je al aan het bakken bent. De smaken van de kruidenboter zullen dan ook geabsorbeerd worden.
  2. Rib-eye met chimichurri saus: De overheerlijke frisse en pittige smaken van de chimichurri saus zijn een perfecte toevoeging aan de overheerlijke smaak van de rib-eye. Deze saus maak je door peterselie, knoflook, olijfolie, azijn en chili vlokken te combineren.
  3. Steak salad: Snijd de rib-eye in dunne plakjes om een overheerlijke en luxe salade te maken. Gebruik hiernaast gemengde groenten, cherrytomaatjes, avocado en een balsamico dressing.

Bestellen bij Vleesch.nl

Wij van Vleesch.nl doen ons uiterste best om een eenvoudig en gebruikersvriendelijke manier te bieden om rib-eye met een paar klikken op de knop bij jou thuis te kunnen bezorgen. Neem eens een kijkje in ons assortiment en bestel jouw favoriete gewicht, wij zorgen dan voor de rest.

Advies nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00.
Bel ons
06-23496394
Stuur een e-mail
info@vleesch.nl
Maak je bestelling compleet Kies ook nog uit deze topproducten!
Rundvlees
Bavette
Bavette Vol van smaak Vanaf € 7,55
Op voorraad Zéér snelle levering (op afspraak)
Rundvlees
Biefstuk
Biefstuk Vol van smaak, zacht en botermals Vanaf € 6,65
Op voorraad Zéér snelle levering (op afspraak)
Rundvlees
Rundergehakt (zacht gekruid)
Rundergehakt (zacht gekruid) Zacht gekruid, sappig & smaakvol Vanaf € 4,20
Op voorraad Zéér snelle levering (op afspraak)
Aanbieding
Rundvlees
Rundertong
Rundertong Ouderwets lekker Normaal € 25,20
Vanaf € 18,90
Op voorraad Zéér snelle levering (op afspraak)
Rundvlees
Sukade
Sukade Mooi stuk vlees om te stoven Vanaf € 5,95
Op voorraad Zéér snelle levering (op afspraak)
Rundvlees
Tournedos
Tournedos Dé malste vleessoort Vanaf € 15,00
Bijna uitverkocht Bestel snel, dit product is bijna op!
Eerder bekeken Deze producten bekeek je eerder
Rundvlees
Rib-eye
Rib-eye Overvolle smaak & botermals karakter Vanaf € 5,75
Op voorraad Zéér snelle levering (op afspraak)
Rib-eye
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie