Gang: | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd: | 40 minuten |
Aantal personen: | 4 porties |
Moeilijkheidsgraad: | Eenvoudig |
Ingrediënten :
1kg aardappelen
zout
peper
nootmuskaat
1dl melk
2 uien
1 rode paprika
500g zuurkool
500g gehakt
1 blikje ananasstukjes
paneermeel
Kook de aardappelen in een pan met water en zout tot ze gaar zijn. Schil ze vooraf.
Maak de uien schoon en snijd ze in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes.
Verhit boter in een pan en bak het gehakt rul. Voeg de uien toe en bak ze even mee. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze ook kort mee.
Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout. Meng de zuurkool erdoor.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er de melk, peper en nootmuskaat doorheen.
Vet een ovenschaal in en schep hierin het zuurkool-gehaktmengsel. Leg daarbovenop de ananasstukjes en dek af met de aardappelpuree.
Strooi wat paneermeel over de schotel en leg hier en daar een klontje boter.
Bak de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Belangrijk: Foto is enkel ter illustratie.