Begin met het voorbereiden van de witlof: snijd de witlof in reepjes. Kook de witlofreepjes kort, ongeveer 5 minuten, in licht gezouten water en zorg ervoor dat ze goed uitlekken na het koken.
Ga verder met de tomaten. Ontvel de tomaten en snijd ze in nette plakjes.
Snipper de uien fijn. Verhit een klontje boter in een pan en fruit de uien tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit goed en goudbruin. Breng op smaak met peper, zout en een handjevol fijngehakte peterselie.
Vet een ovenschaal in met wat boter. Begin met een laag witlofreepjes op de bodem. Volg met een laag gehakt en een laag tomatenplakjes. Herhaal deze lagen nog een keer en eindig met de resterende tomatenplakjes bovenop.
Strooi een gelijkmatige laag paneermeel over de bovenste laag tomaten. Verdeel enkele klontjes boter over het paneermeel.
Plaats de schotel in een voorverwarmde oven op 180°C en bak gedurende 30 minuten tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Cookies op Vleesch.
Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken.
Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring.
Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren.
We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina.
Cookies accepteren