Gang: | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd: | 30 minuten |
Aantal personen: | 4 porties |
Moeilijkheidsgraad: | Middelmatig |
Ingrediënten :
750g riblappen
zout
peper
2 eetlepels bloem
50g boter
2 uien
2 teentjes knoflook
0,5L bier (pilsner)
1 eetlepel azijn
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel bruine suiker
3 kruidnagels
1 laurierblad
Bestrooi het vlees met zout en peper en wentel het door de bloem.
Verhit de boter in een pan en bak het vlees rondom bruin.
Voeg de ui en knoflook toe en bak alles, steeds omscheppend ongeveer 3 minuten.
Voeg het bier, azijn, mosterd, bruine suiker, kruidnagels en laurierblad toe.
Deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2 minuten zachtjes stoven tot het gaar is.
Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
Verwijder de kruidnagels en het laurierblad.
Serveer met gekookte aardappelen en spruitjes.
De foto is enkel ter illustratie
Smakelijk eten!