Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Versierde gehaktballen

Gang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4 porties
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Bekijk alle recepten
Versierde gehaktballen

Aan de slag

Ingrediënten:

  • 500g rundergehakt
  • 2 sneetjes brood (oud, zonder korst)
  • Melk
  • Zout
  • Peper
  • 1 ei
  • 50g boter
  • 2 grote uien
  • 200g champignons

Bereidingswijze:

  1. Begin met het voorbereiden van het brood door het in een beetje melk te weken in een schaal. Pel en snijd ondertussen de uien in ringen. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Doe het gehakt in een mengkom. Knijp de melk uit het brood en voeg het brood toe aan het gehakt. Breng op smaak met zout en peper, en voeg het ei toe. Meng alles goed door elkaar en vorm vervolgens vier gelijke, platte gehaktballen.
  3. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballen toe en bak ze rondom bruin. Zet het vuur lager, plaats een deksel op de pan, en laat de gehaktballen ongeveer 20 minuten sudderen tot ze gaar zijn.
  4. Verwijder de gehaktballen uit de pan en houd ze warm. In het overgebleven bakvet, fruit je de uienringen en champignonplakjes tot ze zacht zijn. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
  5. Serveer de gehaktballen omringd door de gefruite uien en champignons. Dit gerecht gaat uitstekend samen met aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Smakelijk eten!
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie