Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 groene paprika
- 250 gram champignons, in plakjes
- 50 gram spekblokjes
- 300 gram rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 4 eetlepels bloem
- 400 ml tomatensap
- Peper
- Zout
- Oregano
Bereidingswijze:
- Snipper de ui fijn. Snijd de groene paprika in kleine reepjes en de champignons in plakjes. Pers het knoflookteentje uit.
- Bak de spekblokjes uit in een pan.
- Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak het rul.
- Doe vervolgens de ui, paprika, champignons, paprikapoeder, bouillonpoeder en uitgeperste knoflook erbij en bak alles even mee.
- Roer de bloem door het gehaktmengsel en voeg geleidelijk het tomatensap toe, blijf roeren totdat de saus glad en gebonden is.
- Breng de saus op smaak met peper, zout en oregano.
Serveer deze heerlijke tomaten gehaktsaus bij je favoriete pasta voor een smaakvolle maaltijd. Ideaal voor een eenvoudige en ook voedzame doordeweekse avondmaaltijd.