Ingrediënten:
- 750g aardappelen
- Zout
- 1 spitskool
- 500g gehakt
- Boter
- 1 eetlepel shoarmakruiden
- Peper
- 100g geraspte kaas
Bereidingswijze:
-
Voorbereiden van de aardappelen:
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
- Was de aardappelplakjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout ongeveer 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Giet de aardappelen af en zet ze opzij.
-
Voorbereiden van de spitskool en gehakt:
- Maak de spitskool schoon en snijd hem in kleine stukjes.
- Verhit wat boter in een grote pan en bak hierin het gehakt rul.
- Voeg de shoarmakruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de gesneden spitskool door het gehakt en bak het geheel enkele minuten mee, zodat de kool iets zachter wordt.
-
Samenstellen van de ovenschotel:
- Vet een ovenschaal in met een beetje boter.
- Schep het gehakt-spitskoolmengsel in de ovenschaal.
- Verdeel de voorgekookte aardappelplakjes gelijkmatig over het gehakt-koolmengsel.
- Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
-
Bakken:
- Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 200°C en bak gedurende 15 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Serveren:
Serveer de spitskoolschotel warm, perfect als een zelfstandig gerecht of met een frisse salade aan de zijkant.
Let op: De foto is slechts ter illustratie.
Smakelijk eten!