Ingrediënten:
- 500 gram shoarmavlees
- 1 blik bruine bonen
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 500 gram soepgroenten
- 100 ml bouillon
- Cayennepeper naar smaak
Bereidingswijze:
- Pel en snipper de ui fijn.
- Verwarm de olie in een ruime soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot deze glazig is.
- Voeg het shoarmavlees toe aan de pan en bak het rondom bruin.
- Voeg de bruine bonen met hun vocht, de gepelde tomaten met sap, de bouillon en de soepgroenten toe aan de pan.
- Breng het geheel aan de kook, zet dan het vuur lager en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
- Breng de soep op smaak met cayennepeper naar wens.
Deze pittige en hartverwarmende shoarmasoep is ideaal voor een snelle en voedzame maaltijd, perfect voor koude avonden.
Let op: De foto is slechts ter illustratie.
Smakelijk eten!