Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Schenkel (ossobuco) gestoofd in tripel bier

Gang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 180 minuten
Aantal personen: 4 porties
Moeilijkheidsgraad: Moeilijker
Bekijk alle recepten
Schenkel (ossobuco) gestoofd in tripel bier

Aan de slag

Ingrediënten:

  • 1 Grote schenkel
  • 100 gram knolselderij
  • 1 el. Roomboter
  • 100 gram wortel
  • 1 el. Bloem
  • halve el. peterselie (fijngemalen)
  • 1 el. Zonnebloemolie
  • half takje of een halve el. verse oregano
  • 1 knoflookteentjes (fijngemalen)
  • 1 el. Tomatenpuree
  • halve ui
  • halve dl. (runder)bouillon
  • 1 flesje tripel bier 0,33 cl
  • 2 el. créme fraiche

Schenkel (ossobuco) gestoofd in tripel bier

  1. Haal de schenkel minimaal een half uur voor het koken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Bedek de schenkels in met peper en zout, bestuif ze hierna met bloem.
  3. Bak de schenkels hierna om-en-om in een mengsel roomboter en zonnebloemolie totdat het vlees mooi goudbruin kleurt.
  4. Draai het vuur lager.
  5. Snij de groentes fijn en voeg deze samen met de bouillon, een half flesje tripel bier en een half takje oregano toe. Laat de mix minimaal een anderhalf op laag vuur stoven.
  6. Haal vervolgens de schenkel en hettakje oregano uit de braadpan.
  7. Hierna pureer je het vocht samen met de groentes tot een gladde massa en voeg je de rest van het bier toe.
  8. Laat de mix goed inkoken en voeg dan de crème fraiche toe. Leg de schenkel terug in de saus en verwarm het kort.
  9. Daarna kun je de schenkels en saus verdelen over de borden en garneer het gerecht met fijn gehakte peterselie.

Serveertip: is om de schenkels samen met pasta en gegrilde courgette te serveren. Drink hierbij een lekkere tripel (tripel Karmeliet is mijn persoonlijke favoriet).

Smakelijk eten!
Kalfsvlees
Kalfsschenkel
Kalfsschenkel Perfect voor 'ossobuco' Vanaf € 6,00
Op voorraad Zéér snelle levering (op afspraak)
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie