Ingrediënten:
- 750 gram runderlappen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 tomaten
- 1 laurierblaadje
- 1 theelepel tijm
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 1 eetlepel wijnazijn
- 250 gram champignons
- 1 eetlepel bloem
- 1 flesje donker bier
- Peper
- Zout
- Boter
Bereidingswijze:
- Snijd de runderlappen in blokjes en kruid ze met peper en zout.
- Pel en snijd de uien in ringen. Hak de knoflook fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Verhit boter in een ruime pan en bak de vleesblokjes tot ze rondom mooi bruin zijn.
- Voeg de uienringen, gehakte knoflook, tomatenstukjes en champignonplakjes toe aan het vlees. Bak deze kort mee.
- Bestrooi het geheel met bloem en roer goed door.
- Giet het donkere bier in de pan. Voeg het laurierblaadje, tijm, basterdsuiker, wijnazijn, een beetje extra peper en wat zout toe.
- Breng het mengsel aan de kook, zet daarna het vuur laag en laat het gerecht 2 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.
- Serveer deze heerlijke stoofschotel met aardappelpuree en rode kool voor een complete maaltijd.
Deze stoofschotel van rundvlees met champignons, overheerlijk klaargemaakt met de diepe smaken van donker bier en verse kruiden, is de perfecte maaltijd voor koude dagen.
Belangrijk: De foto is enkel ter illustratie.