Begin met het voorbereiden van de uien; pel deze en snipper ze fijn.
Snijd de runderlappen in robuuste blokjes en kruid ze naar smaak met peper en zout.
Verhit de boter in een stevige stoofpan totdat deze licht begint te schuimelen. Voeg de vleesblokjes toe en bak ze rondom bruin.
Voeg de gesnipperde uien toe aan het vlees en laat ze meebakken totdat ze glazig worden.
Schenk de bouillon in de pan en strooi de koekkruiden en gemberpoeder erbij.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat het vlees nu 1½ uur zachtjes stoven.
Na 1½ uur stoven, voeg je de gedroogde abrikozen toe. Laat het geheel nog eens 30 minuten stoven. De abrikozen zullen iets zwellen en hun zoete smaken afgeven aan de saus.
Serveer dit vorstelijke gerecht met een simpele bijgerecht van gekookte aardappelen en een portie rode kool voor een klassieke touch.
Cookies op Vleesch.
Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken.
Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring.
Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren.
We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina.
Cookies accepteren