Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Rijstschotel met gehakt en groenten uit de oven

Gang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal personen: 4 porties
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Bekijk alle recepten
Rijstschotel met gehakt en groenten uit de oven

Aan de slag

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 250 g prei
  • 500 g gehakt
  • 2 eetlepels shoarmakruiden
  • 15 g boter
  • Peper en zout naar smaak
  • 400 g rijst
  • 100 ml room
  • 2 eieren
  • 150 g geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Pel en snipper de uien. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Was de prei en snijd in ringen.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de boter in een pan en bak het gehakt goed. Voeg de shoarmakruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg de uien, paprika's en prei toe aan het gehakt en bak alles 5 minuten mee.
  5. Meng de gekookte rijst door het gehakt-groentemengsel.
  6. Vet een ovenschaal in en schep het rijstmengsel erin.
  7. Klop de eieren los met de room en wat peper en zout, en giet dit over de rijst.
  8. Strooi de geraspte kaas over de schotel.
  9. Bak de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.
Smakelijk eten!
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie