Schil en was de aardappelen. Kook ze in licht gezouten water gedurende 10 minuten. Giet het af, laat ze even afkoelen en snijd ze in plakjes.
Pel en snipper de ui. Snijd de korsten van het brood en week het brood in een scheutje melk.
Verhit 10 gram boter in een pan en fruit de ui tot goudgeel. Laat afkoelen.
In een kom, meng het gehakt met de gefruite ui, het uitgeknepen brood, een snufje zout, peper, en nootmuskaat.
Smelt 30 gram boter in een pan. Roer de bloem erdoor en voeg geleidelijk de rest van de melk toe, roer tot je een gladde saus hebt. Laat het geheel een paar minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur. Meng in een kom de eidooier met citroensap en mierikswortel. Roer een beetje van de warme saus door het eidooiermengsel en voeg dit dan toe aan de rest van de saus, roer goed door.
Schik de plakjes aardappel in een ingevette ovenschaal. Verspreid het gehaktmengsel over de aardappelen en giet de saus erover.
Bestrooi de bovenkant met paneermeel en verdeel de resterende boter in vlokjes erover.
Bak de schotel in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 30 tot 40 minuten, tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
Serveer deze heerlijke kruidige gehaktschotel warm, perfect voor een gezellige avondmaaltijd.
Cookies op Vleesch.
Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken.
Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring.
Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren.
We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina.
Cookies accepteren