Schil de gember en snijd deze in dunne plakjes. Doe de gember samen met de bouillon in een pan en breng aan de kook. Laat dit 15 minuten zachtjes koken.
Breng in een kleine pan 100 ml water aan de kook, haal van het vuur en week hierin de shiitake paddenstoelen 10 minuten. Snijd de paddenstoelen na het weken in reepjes en bewaar het weekvocht.
Snijd de bieflappen in dunne reepjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in dunne ringetjes. Pel en hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes vlees enkele minuten.
Voeg de bosuitjes, knoflook en shiitake toe en roerbak kort mee.
Verwijder de gemberplakjes uit de bouillon en voeg de bouillon samen met de rijstwijn, sojasaus en het shiitake-weekvocht toe aan het vleesmengsel in de wok.
Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
Cookies op Vleesch.
Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken.
Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring.
Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren.
We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina.
Cookies accepteren