Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Kalfsragout Met Champignons

Gang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 85 minuten
Aantal personen: 4 porties
Moeilijkheidsgraad: Middelmatig
Bekijk alle recepten
Kalfsragout Met Champignons

Aan de slag

Kalfsragout recept: Kalfsragout met champignons

Auteur: Nalin

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram kalfspoulet
  • 250 gram champignons
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 50 gram boter
  • 100 ml. slagroom
  • 35 gram bloem
  • handje fijngehakte peterselie

Kalfspoulet bereidingswijze

Haal de kalfspoulet minimaal een half uur van te voren uit de koelkast, op deze manier kan het vlees op kamertemperatuur komen. Om het vlees voor de kalfsragout te bereiden heb je een stoofpan nodig. Verhit de pan met boter en bak de kalfspoulet rondom bruin. Voeg hierna een (flinke) scheut water of extra boter in de pan, zodat het vlees onder het vocht staat. Leg de deksel schuin om de pan en laat het vlees minimaal 2 uur stoven. (Hoe langer, hoe beter). Wanneer het vlees gestoofd is, kun je verder met het bereiden van de kalfsragout.
Verwarm de oven volgens de instructies die op de verpakking van de bladerdeegschelpen staan. Als allereerste boen je de champignons goed schoon.

Hierna snij je de champignons in schijfjes, blokje of partjes, dit is afhankelijk van jouw voorkeur. Los de kruidenbouillontablet op in 300 ml. water. Verhit een sauspan met 35 gram boter en voeg, al roerend, de bloem toe aan de boter. Wanneer de mix een geheel is, voeg je beetje bij beetje de bouillon, al roerend, toe. Laat de mix 5 minuten op laag vuur koken. Ondertussen bak je gesneden champignons mooi goudgeel. Schep de poulet en de champignons door de saus en voeg de slagroom toe. Je kunt naar eigen voorkeur peper en zout toevoegen om de smaak te versterken.

Roer de fijngehakte peterselie door de ragout. Zet de bladerdeegschelpen die je hebt uitgekozen in de oven en volg de instructies op de verpakking. Hierna schep je de kalfsragout in de schelpen en de maaltijd is klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!

Smakelijk eten!
Andere bekeken ook Wellicht ook iets voor jou?
Minute steak (tuinkruiden) Minute steak (tuinkruiden) Overheerlijke steak met eigen marinaderecept Normaal € 6,20
€ 5,40
Op voorraad Zéér snelle levering (op afspraak)
Bestellen Meer info
Kalfsvlees
Kalfsragout vlees (goulash)
Kalfsragout vlees (goulash) Probeer en geniet Vanaf € 10,00
Op voorraad Zéér snelle levering (op afspraak)
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie