Gang: | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd: | 85 minuten |
Aantal personen: | 4 porties |
Moeilijkheidsgraad: | Middelmatig |
Auteur: Nalin
Ingrediënten voor 4 personen:
Haal de kalfspoulet minimaal een half uur van te voren uit de koelkast, op deze manier kan het vlees op kamertemperatuur komen. Om het vlees voor de kalfsragout te bereiden heb je een stoofpan nodig. Verhit de pan met boter en bak de kalfspoulet rondom bruin. Voeg hierna een (flinke) scheut water of extra boter in de pan, zodat het vlees onder het vocht staat. Leg de deksel schuin om de pan en laat het vlees minimaal 2 uur stoven. (Hoe langer, hoe beter). Wanneer het vlees gestoofd is, kun je verder met het bereiden van de kalfsragout.
Verwarm de oven volgens de instructies die op de verpakking van de bladerdeegschelpen staan. Als allereerste boen je de champignons goed schoon.
Hierna snij je de champignons in schijfjes, blokje of partjes, dit is afhankelijk van jouw voorkeur. Los de kruidenbouillontablet op in 300 ml. water. Verhit een sauspan met 35 gram boter en voeg, al roerend, de bloem toe aan de boter. Wanneer de mix een geheel is, voeg je beetje bij beetje de bouillon, al roerend, toe. Laat de mix 5 minuten op laag vuur koken. Ondertussen bak je gesneden champignons mooi goudgeel. Schep de poulet en de champignons door de saus en voeg de slagroom toe. Je kunt naar eigen voorkeur peper en zout toevoegen om de smaak te versterken.
Roer de fijngehakte peterselie door de ragout. Zet de bladerdeegschelpen die je hebt uitgekozen in de oven en volg de instructies op de verpakking. Hierna schep je de kalfsragout in de schelpen en de maaltijd is klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!