Gang: | Voorgerecht |
Bereidingstijd: | 30 minuten |
Aantal personen: | 4 porties |
Moeilijkheidsgraad: | Eenvoudig |
Auteur: Nalin
Ingrediënten voor 4 personen:
Haal het kalfsgehakt minimaal een half uur voor het koken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven op 180 graden. Was de courgettes en snij vervolgens in lengte door, zodat je twee gelijken helften hebt. Hol de courgettes uit en leg het vruchtvlees in een grote kom. Snij de paprika’s, champignons, uien en knoflook fijn en voeg het bij het vruchtvlees toe in de kom. Voeg hierna peper, zout en sambal toe en roer de mix goed door elkaar. Verhit de pan met olie of boter en kruimel het gehakt en bak het in de pan.
Wanneer het gehakt mooi bruin is, voeg je de groentemix kort toe. Vul de courgettes met de mix en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Strooi nu de oude kaas over de courgettes. Dit geheel zet je 20 minuten in de oven, en vervolgens nog 3 minuten onder de grill. Hierna is het gerecht klaar om geserveerd te worden.
Smakelijk eten!