Ingrediënten:
- 500g gehakt
- 50g paneermeel
- 1 ei
- Peper
- Zout
- 1 ui
- 1 prei
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze:
- Pel en snipper de ui fijn. Was de prei grondig, snijd in zeer kleine stukjes en laat het goed uitlekken.
- In een grote mengkom, combineer het gehakt met het paneermeel, het ei, een snufje peper en zout, de gesnipperde ui, de fijngesneden prei en de gehakte peterselie. Meng het geheel goed door tot alles gelijkmatig verdeeld is.
- Vorm met je handen ongeveer 20 kleine gehaktballetjes van het mengsel. Laat deze balletjes 10 minuten liggen in warm water om ze wat steviger te maken. Laat ze daarna afkoelen.
- Rijg vervolgens de afgekoelde gehaktballetjes, met 5 balletjes per spies, aan satéprikkers.
- Verwarm de barbecue voor en leg de gehaktspiesjes op het rooster. Grill de spiesjes tot ze rondom bruin en helemaal gaar zijn.
- Serveer de gehaktspiesjes warm en met satésaus voor de perfecte barbecuebeleving.
Let op: de foto is slechts ter illustratie.