Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Gehaktgoulash

Gang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 4 porties
Moeilijkheidsgraad: Middelmatig
Bekijk alle recepten
Gehaktgoulash

Aan de slag

Ingrediënten:

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 ei
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Paneermeel
  • 50 gram boter
  • 3 uien
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Cayennepeper naar smaak
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 theelepel tijm
  • 100 ml bouillon
  • 4 tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 300 gram aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika

Bereidingswijze:

  1. Begin met het pellen en uitpersen van de knoflook. Snijd de uien in ringen, ontvel de tomaten en snij deze in stukjes. Snijd de rode en groene paprika in kleine reepjes. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  2. Meng het gehakt met de uitgeperste knoflook, ei, een snufje nootmuskaat, peper, zout en twee eetlepels paneermeel. Vorm hier kleine balletjes van ter grootte van een walnoot en wentel ze in wat extra paneermeel.
  3. Smelt de boter in een grote pan en bak de gehaktballetjes tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan en bewaar ze apart.
  4. Bak in het overgebleven vet de uienringen tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens het paprikapoeder, een mespuntje cayennepeper, laurierblaadje en tijm toe.
  5. Schenk de bouillon in de pan en voeg de tomaten, gesneden aardappelen, paprikareepjes, gehaktballetjes en tomatenpuree toe.
  6. Breng alles aan de kook, verlaag dan de hitte, dek de pan af en laat het geheel 30 minuten sudderen.
  7. Serveer de gehaktgoulash met rijst of een bijgerecht naar keuze.

Geniet van deze heerlijke gehaktgoulash, een perfect gerecht voor een gezellige avond.

 

Belangrijk: foto is enkel ter illustratie!

Smakelijk eten!
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie