Ingrediënten:
- 500 gram half-om-half gehakt
- 2 knoflookteentjes
- 1 ei
- Nootmuskaat naar smaak
- Paneermeel
- 50 gram boter
- 3 uien
- 1 eetlepel paprikapoeder
- Cayennepeper naar smaak
- 1 laurierblaadje
- 1/2 theelepel tijm
- 100 ml bouillon
- 4 tomaten
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 300 gram aardappelen
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
Bereidingswijze:
- Begin met het pellen en uitpersen van de knoflook. Snijd de uien in ringen, ontvel de tomaten en snij deze in stukjes. Snijd de rode en groene paprika in kleine reepjes. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
- Meng het gehakt met de uitgeperste knoflook, ei, een snufje nootmuskaat, peper, zout en twee eetlepels paneermeel. Vorm hier kleine balletjes van ter grootte van een walnoot en wentel ze in wat extra paneermeel.
- Smelt de boter in een grote pan en bak de gehaktballetjes tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan en bewaar ze apart.
- Bak in het overgebleven vet de uienringen tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens het paprikapoeder, een mespuntje cayennepeper, laurierblaadje en tijm toe.
- Schenk de bouillon in de pan en voeg de tomaten, gesneden aardappelen, paprikareepjes, gehaktballetjes en tomatenpuree toe.
- Breng alles aan de kook, verlaag dan de hitte, dek de pan af en laat het geheel 30 minuten sudderen.
- Serveer de gehaktgoulash met rijst of een bijgerecht naar keuze.
Geniet van deze heerlijke gehaktgoulash, een perfect gerecht voor een gezellige avond.
Belangrijk: foto is enkel ter illustratie!
Smakelijk eten!