Snipper de ui fijn. Pel en pers de knoflook uit. Snijd de rode paprika en de prei in kleine stukjes.
Vet een cakevorm in en bestrooi de bodem licht met paneermeel. Bedek de bodem met de plakjes ontbijtspek.
In een grote kom, combineer het rundergehakt met de fijngesnipperde ui, geperste knoflook, gesneden paprika en prei, sambal, currypoeder, ketjap manis, 2 eetlepels paneermeel, en breng op smaak met peper en zout. Meng alles grondig door elkaar.
Vul de voorbereide cakevorm met het gehaktmengsel, druk het licht aan om het gelijkmatig te verdelen.
Bak het gehaktbrood in een voorverwarmde oven op 200°C voor ongeveer 1 tot 1,5 uur, of tot het gehaktbrood gaar en goudbruin is.
Haal het gehaktbrood uit de oven, laat het even afkoelen, keer de vorm om op een serveerschaal en snijd het in plakken.
Serveer het gehaktbrood met gebakken aardappelen en een frisse salade voor een complete en smaakvolle maaltijd.
Cookies op Vleesch.
Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken.
Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring.
Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren.
We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina.
Cookies accepteren