Laat de ananasstukjes uitlekken en vang het sap op. Snijd de groene paprika in kleine blokjes en de worteltjes in dunne plakjes.
Pel en snipper de uien en knoflook fijn.
Meng in een kom het gehakt met de gesnipperde ui, knoflook, ketjap, sambal, peper, zout en paneermeel. Vorm kleine balletjes.
Verhit de boter in een pan en bak de gehaktballetjes in ongeveer 15 minuten bruin en gaar. Haal de balletjes uit de pan en zet ze apart.
Voeg het ananassap, bruine basterdsuiker, ketjap manis, chilisaus en azijn toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het zo'n 5 minuten koken.
Voeg de paprikablokjes en wortelplakjes toe aan de saus en kook deze nog 5 minuten mee.
Maak een papje van maïzena en een beetje water en gebruik dit om de saus te binden.
Doe de ananasstukjes en gehaktballetjes terug in de pan en verwarm ze in de saus.
Serveer de gehaktballetjes in zoetzure saus met rijst en een frisse tomatensalade.
Geniet van dit heerlijke gerecht, perfect voor een smaakvolle en hartige maaltijd.
Cookies op Vleesch.
Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken.
Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring.
Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren.
We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina.
Cookies accepteren