Verwijder de korsten van het brood en week het kort in lauw water. Knijp het brood vervolgens goed uit.
Pel en snipper de rode ui fijn.
Doe het gehakt in een mengkom. Voeg de gesnipperde ui, eidooier, een snufje zout en een beetje piment toe. Meng het geheel goed door elkaar.
Vorm met je handen kleine balletjes van het gehaktmengsel.
Verwarm de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes ongeveer 10 minuten tot ze mooi bruin en volledig gaar zijn.
Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet ze apart.
In een kleine kom, meng de bloem, melk en koffieroom tot een glad mengsel. Giet dit in de pan met de overgebleven bakboter. Roer continu tot je een licht gebonden saus krijgt.
Voeg de gehaktballetjes weer toe aan de pan met saus. Verwarm het geheel nog even goed door.
Serveer de gehaktballetjes in romige saus met gekookte aardappelen en bloemkool als bijgerecht.
Cookies op Vleesch.
Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken.
Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring.
Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren.
We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina.
Cookies accepteren