Ingrediënten:
- 500 gram gehakt
- 60 gram paneermeel
- 1 ui
- Een scheutje koffieroom
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 100 gram boter
- 1 laurierblaadje
- 0,5 theelepel tijm
- 1 eetlepel port
- Een stukje citroenschil
- 5 eetlepels rode bessencompote
Bereidingswijze:
- Pel en snipper de ui zeer fijn.
- In een mengkom, combineer het gehakt met paneermeel, de gesnipperde ui, koffieroom, een snufje zout en peper. Meng alles goed door.
- Vorm uit het mengsel 8 kleine gehaktballen.
- Smelt de boter in een ruime pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen tot ze rondom mooi bruin zijn.
- Voeg een klein scheutje water, het laurierblad, tijm, port en het stukje citroenschil toe aan de pan. Zet het vuur lager, dek de pan af en laat de gehaktballen ongeveer 20 minuten sudderen tot ze gaar zijn.
- Haal de gehaktballen uit de pan en houd ze warm op een serveerschaal.
- Verwijder het laurierblad en de citroenschil uit de saus. Roer de rode bessencompote door de saus tot deze goed gemengd is.
- Giet de warme portsaus over de gehaktballen.
Serveer de gehaktballen in portsaus met een zijde van aardappelpuree en gestoomde bloemkool voor een compleet en smaakvol gerecht.