Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Gehaktballen in Portsaus

Gang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4 porties
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Bekijk alle recepten
Gehaktballen in Portsaus

Aan de slag

Ingrediënten:

  • 500 gram gehakt
  • 60 gram paneermeel
  • 1 ui
  • Een scheutje koffieroom
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 100 gram boter
  • 1 laurierblaadje
  • 0,5 theelepel tijm
  • 1 eetlepel port
  • Een stukje citroenschil
  • 5 eetlepels rode bessencompote

Bereidingswijze:

  1. Pel en snipper de ui zeer fijn.
  2. In een mengkom, combineer het gehakt met paneermeel, de gesnipperde ui, koffieroom, een snufje zout en peper. Meng alles goed door.
  3. Vorm uit het mengsel 8 kleine gehaktballen.
  4. Smelt de boter in een ruime pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen tot ze rondom mooi bruin zijn.
  5. Voeg een klein scheutje water, het laurierblad, tijm, port en het stukje citroenschil toe aan de pan. Zet het vuur lager, dek de pan af en laat de gehaktballen ongeveer 20 minuten sudderen tot ze gaar zijn.
  6. Haal de gehaktballen uit de pan en houd ze warm op een serveerschaal.
  7. Verwijder het laurierblad en de citroenschil uit de saus. Roer de rode bessencompote door de saus tot deze goed gemengd is.
  8. Giet de warme portsaus over de gehaktballen.

Serveer de gehaktballen in portsaus met een zijde van aardappelpuree en gestoomde bloemkool voor een compleet en smaakvol gerecht.

 
 
Smakelijk eten!
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie