Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie
Let op: Van 25 augustus tot 9 september zijn wij tijdelijk gesloten. Vanaf 9 september worden de bestellingen weer in behandeling genomen.

Gehakt met citroensaus

Gang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4 porties
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Bekijk alle recepten
Gehakt met citroensaus

Aan de slag

Ingrediënten:

  • 500 g kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 eiwit
  • 3 eierdooiers
  • 4 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels bouillon
  • 50 g boter
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van de ingrediënten: Pel en snipper de ui fijn. Splits het ei, klop het eiwit licht op.

  2. Maken van de gehaktmengsel: In een grote kom, combineer het kalfsgehakt met de gesnipperde ui, een eetlepel van de gehakte peterselie, paprikapoeder, geraspte citroenschil, het opgeklopte eiwit en een snufje zout. Meng goed door elkaar.

  3. Vormen en bakken van de gehaktballetjes: Vorm van het gehaktmengsel kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Smelt de boter in een ruime pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar.

  4. Bereiding van de citroensaus: Verwarm in een aparte steelpan de bouillon. In een kom, klop de eierdooiers los met het citroensap. Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg ze op een schaal. Voeg de warme bouillon toe aan het bakvet in de pan, en daarna het dooiermengsel, roer continu tot er een gladde saus ontstaat.

  5. Serveren: Giet de warme citroensaus over de gehaktballetjes. Bestrooi met de resterende gehakte peterselie voor serveren.

Let op: De foto is slechts ter illustratie

Smakelijk eten!
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie