Gang: | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd: | 30 minuten |
Aantal personen: | 4 porties |
Moeilijkheidsgraad: | Eenvoudig |
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Voorbereiding van de ingrediënten: Pel en snipper de ui fijn. Splits het ei, klop het eiwit licht op.
Maken van de gehaktmengsel: In een grote kom, combineer het kalfsgehakt met de gesnipperde ui, een eetlepel van de gehakte peterselie, paprikapoeder, geraspte citroenschil, het opgeklopte eiwit en een snufje zout. Meng goed door elkaar.
Vormen en bakken van de gehaktballetjes: Vorm van het gehaktmengsel kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Smelt de boter in een ruime pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar.
Bereiding van de citroensaus: Verwarm in een aparte steelpan de bouillon. In een kom, klop de eierdooiers los met het citroensap. Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg ze op een schaal. Voeg de warme bouillon toe aan het bakvet in de pan, en daarna het dooiermengsel, roer continu tot er een gladde saus ontstaat.
Let op: De foto is slechts ter illustratie
Smakelijk eten!