In een grote kom, meng het gehakt met de fijngesnipperde ui, ei, sherry, gemberpoeder, maïzena, en een snufje zout en peper tot alles goed gemengd is.
Vorm met vochtige handen 8 gelijkmatige gehaktballen uit het mengsel.
Was de Chinese kool en snijd deze in dunne reepjes.
Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen rondom bruin. Haal ze vervolgens uit de pan.
In dezelfde pan, fruit de Chinese kool in het achtergebleven vet voor ongeveer 5 minuten.
Leg de helft van de gefruite kool in een diepe pan of stoofpot, plaats de gehaktballen erop, en dek af met de resterende kool.
Voeg de bouillon en sojasaus toe, breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager, dek de pan af met een deksel, en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes stoven tot de kool gaar is en de gehaktballen volledig gaar zijn.
Serveer de gehaktballen met Chinese kool met een zijde van aardappelpuree voor een compleet gerecht.
Cookies op Vleesch.
Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken.
Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring.
Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren.
We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina.
Cookies accepteren