Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Gehakt in ananassaus

Gang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal personen: 4 porties
Moeilijkheidsgraad: Moeilijker
Bekijk alle recepten
Gehakt in ananassaus

Aan de slag

Gehakt in ananassaus

Ingrediënten voor 4 personen:

500g gehakt
1 ui
1 teentje knoflook
1 ei
3 eetlepel paneermeel
1 theelepel gember poeder
zout
peper
50g boter
4 schijven ananas (uit blik)
1dl ananassap (uit het blik)
2 eetlepel azijn
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepel suiker
1 eetlepel maïzena

Bereidingswijze gehakt in ananassaus

  1. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Pel de knoflook en pers hem uit.
  2. Kneed het gehakt met de ui, knoflook, het ei, paneermeel, gemberpoeder, zout en peper door elkaar en draai er 8 balletjes van.
  3. Verhit de boter in een pan en bak hierin de gehaktballen bruin.
  4. Voeg de ananas, ananassap, 2 dl water, azijn, sojasaus en suiker toe en laat dit alles 20 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Meng in een kommetje wat water met maïzena.
  6. Leg de gehaktballetjes op een schaal.
  7. Roer het maïzenapapje door de saus en laat de saus een paar minuten doorkoken.
  8. Giet de saus over de gehaktballen.
  • Let op: Foto ter inspiratie
Smakelijk eten!
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie