Kruid de entrecotes aan beide kanten met peper en zout naar smaak.
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de entrecotes ongeveer 4 minuten aan elke kant, of tot ze naar wens gebakken zijn. Verwijder ze uit de pan, plaats ze op een serveerschaal en dek ze af om warm te houden.
Voeg de groene peperkorrels toe aan het achtergebleven vet in de pan en bak deze kort aan om hun aroma's vrij te laten.
Blus af met de witte wijn, en roer goed door om de aanbaksels los te krijgen. Laat het mengsel iets inkoken.
Voeg vervolgens de slagroom toe en laat de saus op laag vuur indikken tot de gewenste consistentie. Roer de gehakte peterselie erdoor en verwarm nog even door.
Proef en pas eventueel de kruiding aan.
Serveer de entrecotes met de romige pepersaus eroverheen.
Dit gerecht gaat uitstekend samen met aardappelkroketjes en gestoomde worteltjes voor een compleet en smaakvol diner
Cookies op Vleesch.
Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken.
Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring.
Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren.
We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina.
Cookies accepteren