Pel en snipper de ui fijn. Snijd de plakjes katenspek in kleine stukjes.
Verhit ongeveer 10 gram van de boter in een koekenpan en fruit de ui en het katenspek tot ze goudbruin en geurig zijn. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
In een grote mengkom, combineer je het rundergehakt met het afgekoelde spek-ui mengsel, het ei, kerriepoeder, een snufje peper, en zout. Meng goed door.
Vorm nu vier platte burgers uit het gehaktmengsel.
Verhit de resterende boter in dezelfde koekenpan en bak de burgers aan beide kanten mooi bruin. Zet het vuur lager en laat de burgers in ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes gaar worden.
Haal de burgers uit de pan en houd ze warm op een bord of in een oven op lage temperatuur.
Giet het overtollige bakvet uit de pan, maar laat een klein beetje achter. Voeg de piccalilly toe aan de pan en verdun deze met een scheutje bouillon. Roer continu tot je een lobbige saus krijgt.
Serveer de burgers op een schaal en schenk de piccalillysaus erover.
Deze Britse gehaktburgers zijn heerlijk met frietjes of een frisse salade.
Cookies op Vleesch.
Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken.
Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring.
Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren.
We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina.
Cookies accepteren