Ingrediënten:
- 350 gram andijvie
- 1 kilogram aardappelen
- 100 ml melk
- Zout
- Peper
- 400 gram shoarmavlees
- Boter
- 1 theelepel djintan (komijnpoeder)
- 50 gram ongezouten cashewnoten
Bereidingswijze:
- Was de andijvie, snijd deze in reepjes en laat het goed uitlekken.
- Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout tot ze gaar zijn.
- Verhit wat boter in een andere pan en bak hierin het shoarmavlees tot het mooi bruin en gaar is.
- Giet de gekookte aardappelen af, stamp ze fijn en meng er de melk, djintan, peper en zout doorheen tot een smeuïge puree.
- Schep de andijviereepjes en het gebakken shoarmavlees door de aardappelpuree.
- Verwarm de stamppot goed door en voeg als laatste de cashewnoten toe.
Serveer deze heerlijke andijviestamppot met shoarmavlees warm en geniet van een smaakvolle, hartige maaltijd.
Belangrijk: foto is enkel ter illustratie!