Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Ananasburgers

Gang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4 porties
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Bekijk alle recepten
Ananasburgers

Aan de slag

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes witbrood (zonder korsten)
  • 1 dl melk
  • 1 ui
  • 1 ei
  • Peper
  • Zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 400g gehakt
  • 4 schijven ananas (uit blik, uitgelekt)
  • 75g paneermeel
  • 75g geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Begin met het verwijderen van de korsten van het brood. Week het brood daarna in de melk. Snipper ondertussen de ui fijn.
  2. Knijp het overtollige melk uit het brood en doe het brood in een grote kom. Voeg het gehakt, de fijngesnipperde ui, het ei, een snufje peper en zout naar smaak, en het paprikapoeder toe. Meng alles goed door elkaar tot een stevig mengsel.
  3. Verdeel het gehaktmengsel in vier gelijke porties. Vorm met elke portie een laag gehakt rond een ananasschijf, zodat de ananas volledig bedekt is.
  4. Meng het paneermeel met de geraspte kaas in een aparte kom. Wentel elke ananasburger door dit mengsel zodat er een gelijkmatig korstje ontstaat.
  5. Verwarm de barbecue voor op een middelhoog vuur. Leg de ananasburgers op het rooster en grill ze 8 tot 10 minuten. Keer de burgers regelmatig om, zodat ze aan alle kanten mooi goudbruin en gaar worden.
  6. Serveer de ananasburgers warm, ideaal met een frisse salade of je favoriete barbecuesaus.
Smakelijk eten!
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie