Omschrijving
Sukade is een prachtige vleessoort dat afkomstig is van de schouder van het rund dat loopt over een platte pees. Sukade is een echte stoofvleessoort. Sukade is één van de enige vleessoorten dat over een pees (zeen) beschikt welke opgegeten wordt. De pees wordt zacht, gaar en botermals wanneer je het vlees langdurig stooft. Daarnaast wordt het vlees, na bereiding, heerlijk smeuïg en vol van smaak. Sukadelappen zijn hierdoor uitermate geschikt voor meerdere traditionele gerechten. Probeer nu dan ook onze sukade sous vide, gezien we deze al hebben voorgegaard hoef jij enkel nog te stoven of te bakken.
Tip: Wij hebben ook Sukades aan één stuk (met een mooie vetlaag) dat héérlijk voor op de BBQ is. Snij zelf (voor vrienden en familie) de lappen naar de gewenste grootte / dikte. Kies het gewicht (1 stuk – X kilo) en geniet van een botermalse en smaakvolle Sukade voor op de BBQ.
Bereidingswijze Sukade
Afhankelijk van het recept wat jij gebruikt, kan de bereidingswijze verschillen. Als eerste is het belangrijk dat het vlees op kamertemperatuur komt. Haal de lappen dus een half uur alvorens je gaat beginnen uit de koelkast. Verwarm de sukade in het vacuum gedurende 40 minuten middels een waterbad (au bain-marie) op 60 graden of snij het vlees in plakken en bak het vlees een paar minuutjes in de pan of op de grill.