Omschrijving
Picañha is een Zuid-Amerikaanse delicatesse. De vleessoort komt dan ook oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Hoewel Picañha in populariteit aan het groeien is, is picañha (jammer genoeg) nog niet voor iedereen bekend. Gelukkig hoef je niet helemaal naar Zuid-Amerika om van dit prachtig stuk vlees te genieten… je kunt het eenvoudig en alvast voorgegaard voor jouw gemak in deze webshop bestellen.
De picañha wordt gesneden van het staartstuk en beschikt over een laagje vet. Het staartstuk is doorgaans iets stugger vlees, maar beschikt hierdoor wel over een zeer volle smaak. Het is een aanrader om het laagje vet tijdens het bakken te laten zitten, op die manier krijgt het vlees een smeuïg karakter. Het beste is natuurlijk om het vlees in zijn geheel te braden, dit wordt traditioneel op de barbecue gedaan, maar kan ook zeker in de oven.
Tip: Wij hebben ook Picañha aan één stuk (met een mooie vetlaag) dat héérlijk voor op de barbecue is. Snij zelf (voor vrienden en familie) de lappen naar de gewenste grootte / dikte. Kies het gewicht (1 stuk – X kilo) en geniet van een botermalse en smaakvolle Picañha voor op de barbecue.
Bereidingswijze Picañha
De picañha kan zowel op de barbecue als in de oven bereid worden. Bij het bereiden is het echter belangrijk dat je de oven niet té warm hebt staan. Een temperatuur van 160 graden voor 30 minuten is perfect. Een picañha van een kilo heeft ongeveer een uur nodig om te garen.
Het lekkerste is om de picañha op de barbecue te bereiden. Snijd de voorgegaarde picañha alvast in lappen en bak direct boven het vuur voor 15 seconden lang de vetzijde van de picañha. Het vet zal nu smelten en in het vlees trekken. Leg de picañha met de vetkant naar boven op de barbecue, probeer zoveel mogelijk vlammen te voorkomen. Het is belangrijk dat de temperatuur van de barbecue rond de 150 graden is.