Rundvlees is een veel gegeten vleessoort in Nederland. Het vlees, afkomstig van koeien, kan voor oneindig veel culinaire gerechten gebruikt worden, zoals bij het koken, grillen of bakken. Maar wat is het verschil tussen alle stukken rund? Wat zijn de voedingsstoffen? En hoe bereid je nu eigenlijk rundvlees? Wij leggen het je uit.
Rundvlees is het vlees dat afkomstig is van melk- en vleeskoeien, stieren of ossen. Het dier, de leeftijd en de manier van voeden van het rund zijn belangrijk voor de uiteindelijke smaak- en textuur bepaling van het vlees. Over het algemeen kenmerkt rundvlees zich als een sappig rood vleessoort dat meer bindweefsel bevat. Dit geeft een goed stuk rundvlees een fijne bite en zorgt hiermee voor een geweldige smaakbeleving. Meer weten over het verschil tussen rundvlees en kalfsvlees? Lees dan onze informatieve blog.
Rundvlees zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Het vlees is namelijk rijk aan vitamines A, B6 en B12 en de mineralen ijzer, fosfer, seleen en zink. Bovendien bevat rundvlees van nature eiwitten, vetten en geen koolhydraten. Hiermee geef je door het eten van een kwaliteit stuk rundvlees het lichaam de gezonde voedingsstoffen die het nodig heeft. Het eten van te veel rundvlees is daarentegen niet aanbevolen voor de gezondheid. Geniet daarom op zijn tijd van een écht kwaliteit stuk rundvlees van Vleesch.nl.
Rundvlees is een erg populaire vleessoort dat vaak besteld wordt in restaurants of gewoon zelf thuis wordt bereid. De koe beschikt immers over verschillende voedzame delen die geconsumeerd kunnen worden. Zo kan rundvlees bereid worden tot een biefstuk, ossenhaas, entrecote of sappige hamburgers. Hiermee is er altijd de mogelijkheid voor een ander stukje mals rundvlees op je bord. Bij deze (boeren)webshop vind je diverse kwaliteit stukken rundvlees, als longhaas of rib-eye, afkomstig van het luxe vleesras: Belgische Witblauwe (kruislings) runderen. Daarnaast kun je diverse mooie vleespakketten bestellen die gevuld zijn met botermals rundvlees.
Kwaliteit rundvlees kopen kan nu heel eenvoudig in de webshop: Vleesch.nl. Hierin vind je een breed assortiment rundvlees en vleespakketten. Dit vlees komt direct van de boer en is op een eerlijke manier verkregen. Bekijk makkelijk vanuit je zetel het vleesassortiment, stop het rundvlees in de winkelwagen en reken direct af. Het vlees wordt met alle zorg geportioneerd, gevacumeerd en diepgevroren verpakt. Vervolgens zal het vlees binnen een straal van 30 km door ons aan de deur worden bezorgd. Woon je verder weg? Dan wordt het rundvlees, middels speciale isolatiezakken en koelelementen, diepgevroren naar je opgestuurd. Het eten van een stuk kwaliteit rundvlees is nog nooit zo makkelijk geweest.
Wat is rundvlees?
Rundvlees is afkomstig van koeien, stieren of ossen. De smaak en textuur van rundvlees wordt bepaald door het dier, de leeftijd en de mestwijze. Rundvlees is over het algemeen een sappig rood vleessoort met een bite.
Welke voedingsstoffen bevat rundvlees?
Rundvlees bevat veel gezonde voedingsstoffen. Het vlees is rijk aan vitamines A, B6 en B12 en de mineralen ijzer, fosfer, seleen en zink. Bovendien bevat rundvlees van nature eiwitten, vetten en geen koolhydraten.
Wat bepaalt de malsheid van rundvlees?
De malsheid van rundvlees wordt bepaald door de hoeveelheid bindweefsel in het vlees. Hoeveel bindweefsel het vlees uiteindelijk bevat, is afhankelijk van het soort koe. Hoe meer bindweefsel in het vlees, hoe minder mals rundvlees wordt en hoe meer het een bite krijgt.