De meeste vleeseters hebben vast weleens een lekker mals stuk kalfsvlees gegeten. Kalfsvlees is echter een vleessoort dat niet op veel plekken te verkrijgen is. Waarom eigenlijk niet? En wat is kalfsvlees precies? Je leest hier alles over kalfsvlees.
Kalfsvlees is vlees afkomstig van koeien en stieren jonger dan één jaar. Kalveren verschillen qua formaat niet veel van oudere runderen. Doordat de dieren jonger zijn, hebben ze minder gebruikgemaakt van hun spieren, waardoor het vlees van kalveren minder over bindweefsel beschikt. Dit zorgt ervoor dat het kalfsvlees malser wordt en het een fijne structuur krijgt. Sommige vleessoorten zijn zelfs zó botermals, dat het vlees op je tong smelt. Door deze unieke eigenschappen wordt kalfsvlees vaak als luxe kwaliteitsproduct in restaurants geserveerd.
Wanneer je graag een stuk kalfsvlees wilt eten, kan er gekozen worden tussen rosé kalfsvlees en blank kalfsvlees. Rosé kalfsvlees wordt voornamelijk in Nederland gegeten. Blank kalfsvlees wordt met name in de zuidelijke Europese landen als Italië en Frankrijk geconsumeerd.
Het verschil tussen rosé- en blank kalfsvlees kan gemaakt worden op basis van de voedingswijze van het kalf. Een rosé kalf krijgt ruwvoer en krachtvoer te eten. Dit bestaat voornamelijk uit stro en mais, aangevuld met diverse bijproducten zoals melk. Het ruwvoer zorgt dat het hemoglobinegehalte in het vlees toeneemt, waardoor het kalfsvlees de wel bekende rosé-kleur krijgt. Dit verschil in voeding van de kalveren zorgt er uiteindelijk voor dat rosé kalfsvlees in vergelijking met blank kalfsvlees een vollere smaak krijgt. Bij Vleesch.nl krijg je kwaliteit rosé kalfsvlees, direct van de boer. Doordat het vlees direct van de boer afkomstig is, geniet jij van 100% natuurlijk en eerlijk vlees van eigen boerderij. Het kalfsvlees is afkomstig van kwalitatief ras: Belgische Witblauwe kruislings.
Kalfsvlees behoort tot de gezondere vleessoorten die verkocht worden. Zo beschikt kalfsvlees, naast de smakelijke eigenschappen, over diverse gezonde eigenschappen. Kalfsvlees is een uitstekende bron van vitamines, mineralen en eiwitten. Het zeer eiwitrijk vlees bevat ijzer, omegavetzuren en verschillende vitaminen, zoals vitamine B1 en D. Deze vitaminen en mineralen zijn onmisbaar voor een gezonde levensstijl. De consumptie van het kalfsvlees bevordert de algemene gezondheid doordat talloze voedingsstoffen worden opgenomen. Bovendien is kalfsvlees lichter verteerbaar dan rundvlees. Nog meer weten of kalfsvlees goed voor je is? Lees dan eens onze interessante vleesblog: ‘Is kalfsvlees gezond?’.
Een kalfsvlees recept met kalfsfricandeau
Kalfsvlees kan op verschillende manieren bereid worden, namelijk door te bakken, stoven, sudderen en braden. Nagenoeg alles is mogelijk met kalfsvlees. Doordat het vlees weinig bindweefsel bevat, staat elk kalfsvlees gerecht bovendien eerder op tafel dan rundvlees. Zo ligt er al snel een lekker mals stuk kalfsvlees op je bord. Wil je weten hoe je kalfsvlees kunt bereiden? Werp dan eens een op onze kalfsvlees recepten. De pagina bevat diverse kalfsvlees recepten waar je alles kunt lezen hoe je kalfsvlees kunt bereiden.
Aangezien kalfsvlees als een luxe kwaliteitsproduct wordt gezien, is deze vleessoort niet overal te verkrijgen en bovendien vaak prijzig. Bij Vleesch.nl kun je eenvoudig vanuit thuis kwalitatief kalfsvlees kopen tegen een zeer toegankelijke prijs. Het puur en eerlijk vlees komt van onze eigen boerderij in Brabant. Al onze dieren zijn met respect behandeld en hebben de tijd gekregen om gezond op te groeien met alleen natuurlijke voeding. Zo weten al onze klanten waar ons duurzaam kwaliteitsvlees vandaan komt.
Bestellen kan eenvoudig: bekijk ons breed assortiment kalfsvlees. Stop het vlees of de vleespakketten in de winkelmand. Vervolgens rest slechts het afrekenen. Je bestelling wordt met zorg verpakt en binnen een straal van 30 km door ons zelf bezorgd. Woon je verder weg? Dan wordt het kalfsvlees, middels speciale koelelementen en isolatiezakken, diepgevroren opgestuurd.
Wat is kalfsvlees?
Kalfsvlees is vlees afkomstig van koeien en stieren jonger dan één jaar. De dieren hebben in tegenstelling tot volwassen runderen minder bindweefsel. Dit geeft kalfsvlees een malse en fijne structuur.
Is kalfsvlees gezond?
Kalfsvlees heeft meerder gezonde eigenschappen. Zo bevat kalfsvlees belangrijke mineralen, eiwitten, ijzer en omegavetzuren. Bovendien bezit het vlees ook verschillende vitaminen, zoals vitamine B1 en D.
Wat is het verschil tussen rosé kalfsvlees en blank kalfsvlees?
De voedingswijze van kalveren bepaalt het verschil tussen rosé en blank kalfsvlees. Rosé kalveren krijgen ruwvoer en krachtvoer te eten, dat bestaat uit voornamelijk mais en stro. Dit voer zorgt uiteindelijk voor de bekende rosé kleur en geeft een vollere smaak aan het vlees.