Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Rundvlees kopen met een goed geweten

Sta jij in de supermarkt voor het vleesschap? Vraag jij je wel eens af waar dat stuk rundvlees nou eigenlijk vandaan komt? Weet je dat dat vandaag de dag ook niet eens een rare vraag is. We worden ons namelijk steeds bewuster op het gebied van voeding, we willen weten waar het vlees vandaan komt, wat het heeft gegeten, hoe het is geslacht en wat het ook betekent voor jou en het milieu. Het is namelijk voor vele ongelofelijk belangrijk hoe dat we omgaan met onze dieren en natuur.

Gelukkig is het vlees bestellen met een schoon geweten deze dagen absoluut mogelijk. Het hoeft dus ook absoluut niet moeilijk te zijn en het kan al beginnen met lokaal Nederlands vlees van de boer. We gaan in deze blog eens dieper in op de vraag hoe dat lokaal en ook eerlijk rundvlees nou het verschil kunnen maken. Hoe je kunt herkennen of rundvlees nou echt duurzaam is, maar ook wat we bij Vleesch.nl doen om jou dat bewuste stukje vlees aan te kunnen bieden.

Waarom jouw keuze voor rundvlees ertoe doet

Momenteel ligt rundvlees onder een vergrootglas, dit komt doordat rundvlees impact zou moeten hebben op het klimaat, het dierenwelzijn en ook het landschap. Dit betekent dus absoluut niet dat rundvlees per definitie slecht is voor de planeet. De manier waarop runderen gehouden worden, gevoerd worden en vooral de reis die ze moeten afleggen alvorens ze op jouw bord belanden maken een wereld van verschil. Het verschil dat jij al kunt maken is door jouw rundvlees maar ook kalfsvlees te bestellen bij ons Nederlands Vleesch.nl.

We leven momenteel in een tijd waarin we steeds bewuster willen leven. We zien dat men steeds meer vragen heeft over verschillende dingen zoals bijvoorbeeld de voeding. Het is zo dat hoe meer we weten over het eten op ons bord, hoe beter dat wij de keuzes kunnen maken die aansluiten bij onze waarden. Dit is dan ook precies waar het om draait bij het kopen van rundvlees. Je kiest voor wat jij belangrijk vindt.  

De kracht van kleinschaligheid

Zoals we al hebben aangegeven bestaat er in Nederland een alternatief. Ontzettend veel boeren in ons Nederland kiezen dus voor een andere aanpak, deze boeren houden hun runderen namelijk op een natuurlijk manier. In plaats van dat de boeren kiezen voor een maximale productie kiezen ze liever voor kwaliteit, biodiversiteit en ook dierenwelzijn. De runderen leven als het goed langzamer, groeien langzamer en zijn ook nog eens gezonder. Het voordeel van deze dieren is dat deze geen preventieve antibiotica krijgen, maar juist worden verzorgd door boeren die ze ook persoonlijk kennen.

Kies je dus als consument voor rundvlees van de boer, dan steun je natuurlijk niet alleen maar het duurzame voedselsysteem. Je geeft ook een signaal af dat dit het vlees is dat je wilt eten en dat dit de manier is waarop je wil dat er met dieren omgegaan gaat worden.

Van mondiaal naar lokaal

Weet je dan ook dat een ander ontzettend belangrijk aspect de afstand is dat vlees anderzijds moet afleggen? Zo legt bijvoorbeeld het rundvlees uit Zuid-Amerika of zelfs de VS echt duizenden kilometers af alvorens het op jouw bord terecht zal komen. Dit kost logischerwijs veel energie en zorgt ook nog eens voor een verhoogde uitstoot en een verminderde controle op de dierenwelzijn. Doordat je kiest voor het rundvlees van onze eigen bodem, verklein je de afstand echt enorm, er is ook een stuk minder transport wat op zijn beurt weer minder CO₂-uitstoot en een kleinere ecologische voetafdruk betekent. Bovendien houd je de keten overzichtelijk en transparant.

Het lokale rundvlees maakt het ook mogelijk om als consument echt betrokken te kunnen zijn. Je kunt de boer in sommige gevallen ontmoeten en ook vragen stellen over de dieren, daarnaast kun je in die sommige gevallen ook zien waar het dier geleefd heeft, dit is een verbinding die jouw keuze persoonlijk en ook betekenisvol maakt.

Dierenwelzijn

Wij hebben in ons Nederland een hoge standaard aan dierenwelzijn. Toch is er binnen de vleessector een groot verschil tussen gangbaar vlees en ook duurzaam vlees van kleinschalige producenten. De dieren die namelijk hun leven rijk kunnen leven en daarbij een prachtig dieet kunnen volgen leven dus ook aantoonbaar gezonder en gelukkiger. Dit zie je dan ook terug in het vlees, niet alleen maar in de smaak maar ook nog eens in de voedingswaarde.

Bij Vleesch.nl werken we uitsluitend met boeren die deze soort normen hanteren. Boeren die hun dieren kennen en die bewust omgaan met voeding, ruimte en verzorging. Daar zit liefde in. Dit proef je dan ook terug.

Wat is duurzaam rundvlees precies?

Het duurzame rundvlees is meer dan alleen maar een keurmerk, je mag dit namelijk ook zien als een manier van denken en dus ook produceren, dit is een manier waarin we het dier, de natuur en ook de mens laten samenkomen, dit ook in balans. Het komt als het ware allemaal neer op de transparantie, herkomst maar ook de verantwoordelijkheid. Dit geldt niet alleen ten opzichte van het dier dat het vlees levert maar ook ons als in wij die het dier verzorgen en ook consumeren.

We merken dat het bij de conventionele vleesproductie vaak gaat om massa, snelheid en vooral ook kostenbesparing. Duurzaam vlees daarentegen gaat eer voornamelijk over kwaliteit, respect en ook evenwicht. Elk stukje vlees vertelt weer zijn eigen verhaal, dit over een rijk en goed verzorgd leven, bodems vol leven, maar ook boeren met passie voor hun vak. Dit proef je echt terug in het vlees.

Lokaal geproduceerd

Het rundvlees komt bij voorkeur dus van Nederlandse bodem, van onze eigen hardwerkende boeren die je dus ook met eigen ogen kunt zien werken. Dit heeft ontzettend veel voordelen. Allereerst is er veel minder transport, dit betekent ook minder uitstoot van broeikasgassen. Vlees dat van Zuid-Amerika of Australië moet afkomen, moet eerst duizenden kilometers reizen alvorens het in onze Nederlandse winkels ligt, dit met alle milieubelasting van dien. Het lokale vlees heeft dus een veel kleinere ecologische voetafdruk.

Maar lokaal betekent ook: meer transparantie. Je weet namelijk precies van welke boerderij het afkomt, om welk ras het gaat, hoe het dier geleefd heeft en ook onder welke omstandigheden het dier geslacht is. Deze directe lijn zorgt voor zo ontzettend veel meer vertrouwen en geeft jou als consument ook nog eens de kans om echt bewuste keuzes te maken.

Wist je daarnaast ook dat je met lokaal gekocht vlees de Nederlandse landbouw echt kunt steunen, je investeert immers in de boeren die echt duurzaam willen werken. Echter krijgen de boeren helaas vaak geen eerlijke prijzen in de reguliere markten. Doordat jij het vlees lokaal gaat kopen, zorg je ervoor dat het geld en ook de kennis binnen ons eigen land blijft.

Diervriendelijk gehouden runderen

De dierenwelzijn is een ongelofelijk belangrijk onderdeel van het duurzame vlees zoals wij dat kennen. Het begint namelijk bij de basis, denk hierbij aan de leefruimte. We zorgen er het liefst allemaal voor dat onze dieren zo veel mogelijk ruimte kunnen hebben, hier doen we dan ook allemaal ons uiterste best voor.

De voeding is daarnaast vaak afgestemd op grassen, klavers, hooi, maar ook kruiden en granen. Dit is vrijwel altijd van eigen bodem. Geen enkele van de duurzaam gehouden dieren krijgt dus rommel zoals krachtvoer vol soja en kunstmatige toevoegingen. Al helemaal niet het soja dat afkomstig is uit de ontboste regenwouden. De echte Nederlandse boer houdt zich daar verre van en dit verdient natuurlijk ook op zijn beurt alle respect.

Ook wordt in Nederland het gebruik van antibiotica tot een waar minimum beperkt. De dieren krijgen alvast geen preventieve antibiotica of groeimiddelen of andere troep toegediend. De fantastische en duurzame Nederlandse boer houdt zich liever bezig met de natuurlijke weerstand van hun dieren. Heb je gezonde dieren? Dan heb je ook geen medicijnen nodig. Dit is natuurlijk vele malen beter voor het dier, de volksgezondheid en ook de smaak van het vlees.

Volledige verwaarding van het dier

In onze duurzame vleesketen wordt het gehele dier gebruikt, denk hierbij aan de term van kop tot staart. Dit heet met een ander woord ook verwaarding. We zien dat in de reguliere vleessector alleen vleessoorten zoals biefstuk, entrecote en ook ossenhaas echt worden verwerkt, de rest wordt dan als het ware weggegooid of verwerkt in dierenvoeding. Dit geldt niet voor onze duurzame boeren, deze fantastische werkers zorgen ervoor dat ook echt alles van de dieren goed gebruikt wordt. Ze zorgen ervoor dat geen enkel vlees weggegooid wordt en maken hier weer een pracht product van.

Dit betekent dat je bij boeren ook zeker de minder bekende, maar zeker minstens zo smaakvolle delen zult terugvinden. Denk hierbij eens aan sukade, staartstuk, longhaas of de botten voor bouillon krijgen een plek. Dit maakt het geheel niet alleen efficiënter maar ook nog eens aanzienlijk minder verspillend, het stimuleert zelfs een rijkere eetcultuur waarin we leren koken met het hele dier.

Het volledige gebruik van het dier heeft daarnaast ook nog een ander ontzettend belangrijk voordeel: het maakt de duurzame veehouderij namelijk economisch haalbaar. Wanneer de boer alleen de luxe vleessoorten zou verkopen, zou deze blijven zitten met een groot deel van het dier. Doordat boeren werken met klanten die bewust kiezen voor het gehele dier, zoals wij van Vleesch.nl doen kunnen we allemaal samen zorgen voor een eerlijke prijs en ook een super duurzame keten.

Ook jij als de consument kunt hierin echt een grote rol spelen, doordat jij namelijk open staat voor de minder gangbare delen, leer je niet alleen de nieuwe en vooral onbekende smaken kennen, maar draag je ook nog eens echt bij aan een veel respectvoller gebruik van het dier.

Duurzaamheid is een totaalverhaal

Je ziet het ook weer hier, het duurzame vlees gaat over zoveel meer dan dat ene stukje mooi vlees of die biologische labels. Het is een echt verhaal van verbondenheid, dit tussen mens, dier en ook landschap. Het is een verhaal dat begint bij een boer welke kiest voor de natuurlijke aanpak en groei, welke ook weer eindigt bij de klant die echt bewust wil genieten.

Doordat we kiezen voor het duurzame rundvlees, kiezen we ook nog eens voor veel minder verspilling, veel meer smaak, een gezondere bodem en een ontzettend eerlijke voedselketen. Dit is nou echt een keuze die laat zien dat het ook anders en veel beter kan.

Wij van Vleesch.nl helpen jou dus dolgraag bij het maken van deze keuze, wij gaan je absoluut niet vertellen wat je wel of niet moet doen. Wij zijn daar om jou de toegang te geven tot eerlijk, lokaal en vooral ook duurzaam rundvlees. Het is als het ware rundvlees met een verhaal dat klopt, van boer tot bord als het ware.

Vleesch van eigen bodem

Wij van Vleesch.nl geloven absoluut in goed vlees van eigen Nederlandse bodem, onze dieren hebben allemaal een prachtig leven geleefd, met een goede verzorging en ook een kwalitatieve voeding. Deze dieren zijn met respect grootgebracht en geslacht. Onze boerderij is een ode aan vakmanschap en hart voor deren. Wij verkopen absoluut niet op prijs maar op kwaliteit en ook de waarden waar wij achter kunnen staan.

Transparantie is onze standaard

Wanneer je bij Vleesch.nl besteld dan weet je precies waar jouw rundvlees vandaan komt. We zijn namelijk heel open en transparant in ons proces, van het ras tot aan de boerderij tot aan het slachten. Wij hangen absoluut geen vage verhalen aan en doen ook zeker niet aan tussenhandel. Wij zijn dol op onze helderheid, rechtstreeks van onze boerderij naar jouw bord.

Kleinschalig en ambachtelijk

Wij werken dus uitsluitend met de dieren van onze eigen boerderij en onze twee eigen ambachtelijke slagers. Dit betekent dat wij absoluut niet aan massaproductie willen doen en geen druk op snelheid willen hebben. Dit stelt ons in staat om te gaan voor kwaliteit en we zijn blij dat onze klanten ons dit ook vertellen. We houden namelijk al onze lijntjes kort. Elke stap die wij van boer tot bord uitvoeren is een onderdeel van een ontzettend zorgvuldig proces.

Hoe herken je duurzaam rundvlees?

Het kan soms ontzettend moeilijk zijn om echt duurzaam rundvlees te kunnen herkennen. Dit is dan ook de reden dat we voor jou wat praktische tips op een rijtje hebben gezet die je hopelijk kunnen helpen. Laten we samen eens naar deze tips gaan kijken:

  1. Herkomstinformatie
    Je kunt het vaak al op het etiket terugvinden, maar je mag er ook zeker naar vragen. Je wilt namelijk weten waar het vlees vandaan komt, komt het uit Nederland? Van welke boerderij is het afkomstig? Hoe transparanter we hierin kunnen zijn hoe beter.
  2. Keurmerken zijn een begin, geen eindpunt
    Er zijn verschillende keurmerken binnen Nederland in de omloop, een paar van deze keurmerken zijn: Beter Leven, EKO en Demeter. Dit zijn keurmerken die jou een indicatie moeten geven, echter vertellen ze niet het gehele verhaal. Vraag vooral verder en wees ook zeer zeker nieuwsgierig.
  3. Verpakking en presentatie
    Het eerlijke vlees vindt je vaak niet terug in de plastic schaaltjes, met grote marketingteksten. Je wil kijken naar de manier van verpakken, stel jezelf daarbij vragen zoals: is het vacuüm verpakt? Wordt het bevroren of vers aangeboden? Dit zegt vaak al iets over de schaalgrootte en ook de zorgvuldigheid.
  4. Vertrouw op je slager of leverancier
    Koop jouw vlees ook alleen bij de betrouwbare adressen, of een nog beter idee is dat je jouw boer of slager leert kennen. Stel eens wat vragen en boven al proef ook echt het verschil.

Duurzaamheid gaat verder dan het dier

Wat betekend duurzaam vlees nou eigenlijk? Het betekent respect voor de algehele keten. Laten we daarom eens denken aan zaken zoals:

  • Verpakking: bij Vleesch.nl werken we met vacuüm verpakkingen.
  • Transport: we leveren bevroren.
  • Sociale duurzaamheid: We werken uitzonderlijk met een eerlijke prijs. Geen druk op de keten, geen race naar de bodem.

Het echte duurzame betekent immers dat de algehele keten er beter van wordt, niet alleen de boer of de consument, maar ook de natuur en het dier.

Tips om bewuster om te gaan met rundvlees:

  • Kies voor vergeten delen: sukadelappen, bavette, ossenstaart – ze zijn vaak goedkoper, verrassend lekker en perfect voor stoofgerechten.
  • Bewaar en bereid zorgvuldig: een goed stuk vlees verdient tijd. Marineer, slowcook, of laat het rusten na het bakken.
  • Gebruik alles: maak bouillon van botten, saus van braadvocht, beleg van restjes. Zo gaat er niets verloren.

Conclusie

Wij van Vleesch.nl willen jou dolgraag laten zien dat het vlees eten absoluut niet gepaard hoeft te gaan met eventueel schuldgevoel. Het is mogelijk om rundvlees te eten op een manier die ook echt goed kan voelen. Dit voor jezelf, maar ook de wereld om jou heen. Het begint namelijk bij het kiezen voor herkomst, vakmanschap en bovenal respect. Wanneer je dus de volgende keer rundvlees koopt, vraag jezelf dan eens af waar dat het vandaan komt. Als je het al niet bij de boer bestelt natuurlijk.  Stel dan eens de volgende vragen: waar komt dit vandaan? Wie heeft het dier verzorgd? Wat heeft het gegeten? En: zou ik het met een gerust hart kunnen serveren aan iemand van wie ik houd?

Zoeken op vleessoort
Waarom Vleesch.nl?
Beoordeeld met een 9.8
Vóór 22:00 besteld morgen in huis
Service waar je op kunt bouwen
Klanten over ons

Voor het eerst vlees besteld bij Vleesch.nl. Ik had zelf een fout gemaakt in de bestelling en dat kon nog gemakkelijk worden gewijzigd na een[...]

10 / 10
Michael van Woensel 5 maanden geleden

Ik bestel al een tijdje vlees bij Vleesch en ik ben enorm tevreden over de kwaliteit. De smaak is uitzonderlijk—echt het beste dat ik ooit heb gehad. De service is net zo indru[...]

10 / 10
Omær Bay 7 maanden geleden

Het vlees is van super kwaliteit, en de prijs voor wat je krijgt is echt niet te geloven zo goed. Wij zijn heel erg blij met ons pakket, gaan hier zeker nog vaker bestellen!

10 / 10
Dennis van Valderen 7 maanden geleden
Heerlijk pakket met botten voor onze boerboel Jala DeVries besteld, na 1 dag al geleverd! blije hond. Zelf eten we niet zoveel vlees, echter we zullen snel we[...]
10 / 10
Carla Duyts 8 maanden geleden

Amazing taste and tender meat! And the personal and direct contact with Bart is much appreciated! Can't ask for more.

10 / 10
Joost Goderie 9 maanden geleden

The service is outstanding, as well as the meat itself. I highly recommend this place!

10 / 10
Joop Goldberg 10 maanden geleden
Makkelijke manier van bestellen, snelle levering en goed vlees aan een eerlijke prijs. Goed vriendelijk contact bij vragen. Na meerdere soorten vlees geprobee[...]
10 / 10
Johannes Savonije 10 maanden geleden

Al 3 stukken vlees geprobeerd. Goeie smaak, perfecte malsheid, mooie portie en een klein prijsje. Aldus een cadeautje voor de liefhebber.
Geef je om dierenwelzijn en verantwoord[...]

10 / 10
arda doan 1 jaren geleden

Zojuist een kalfsribeye gegeten, slechts één woord perfect. Dat is ook van toepassing op de info op de website, het assortiment, de prijsstelling, de verzending en het [...]

10 / 10
Aldert Rotting 1 jaren geleden

Ik heb mijn vleespakket ontvangen en het is zo heerlijk. Het vlees is mals en sappig, en die smaak, omg, is geweldig. Het is mijn beste ervaring in Nederland. Je kunt dit hoogwaardig[...]

10 / 10
Lolita Dzene 1 jaren geleden
Héérlijk mals vlees. Vriendelij[...]
10 / 10
Irene Lopes 1 jaren geleden

Voor de kerst een French rack besteld van 2,8 kilo. Alles perfect afgehandeld qua bestelling, email verkeer, afleveren en betaling. Goed persoonlijk contact. Vlees was erg mals en ui[...]

10 / 10
Arsenin Rodriguez 1 jaren geleden

ik heb nu voor de 2de keer rundvlees pakket besteld bij vleesche.nl besteld en het blijft overheerlijk vlees . lekker mals lekker smaak. het vlees wordt netjes verpakt bij je afgelev[...]

9 / 10
Anonymous 2018 1 jaren geleden
Bart is een aardige kerel en denkt heel erg m[...]
10 / 10
Carlo Wen 1 jaren geleden

Het ging niet helemaal zoals verwacht, maar toen er wat fout ging met de verzending (waar ze niks aan konden doen) was de manier van afhandelen heel erg net en meedenkend. Geweldige [...]

10 / 10
Sem Vink 1 jaren geleden
Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????
10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 1 jaren geleden

Vandaag voor de 3e keer een bestelling geplaatst. Wat een (H)EERLIJK vlees. Bart en zijn ploeg maken werk van eerlijk en lekker eten. Wat een verschil kan een goed stukje vlees zijn.[...]

10 / 10
Mark Snijders 1 jaren geleden

Wat een geweldig bedrijf is dit. Echt alles klopt. Fijn klantcontact met de boer zelf. Bestellen gaat echt super makkelijk via bijvoorbeeld e-mail. Altijd leuke reacties terug! En da[...]

10 / 10
Mikal Zeedzen 1 jaren geleden

Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????

10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 2 jaren geleden

Voor de tweede keer besteld en blijf het zeker doen. Vlees is heerlijk. Ze leveren snel en het zijn zeer vriendelijke mensen. Ik zou het zeker aanbevelen.

9 / 10
Jolanda van Kruijsdijk - van den boomen 2 jaren geleden
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie