Heb jij altijd al eens meer willen weten over het vlees van Vleesch.nl? We hebben hieronder enkele van onze overheerlijke vleessoorten voor jou uitgelicht, zodat jij beter kennis kunt maken met deze smaakvolle delicatesse. We hebben onze vleessoorten hierbij voorzien van een bereidingswijze zodat jij altijd de beste en meest smaakvolle maaltijden kunt creëeren. Lees er alles over in onze smakelijke blog.
Wij van Vleesch.nl snappen dat er in de wereld van rundvlees talloze soorten vlees zijn met elk zijn unieke smaak en textuur. Daarnaast heeft iedere vleessoort natuurlijk zijn eigen bereidingswijze. Wij zijn er trots op dat wij een groot en uitgebreid assortiment kunnen aanbieden. Volledig afkomstig van onze eigen boerderij, gesneden en verwerkt door de beste vakmensen. Wij doen er alles aan om ons vlees aan de hoogste normen van smaak en kwaliteit te laten voldoen. Wij gaan in dit artikel in op enkele vleessoorten die alom bekend staan. Wij willen deze vleessoorten graag uitlichten en jou een kijkje geven in de bijzondere kenmerken, smaak en bereidingswijze. Lees hieronder alles over deze overheerlijke vleessoorten.
De rib-eye is een waar favoriet onder vleesliefhebbers, dit komt door de immense en intense marmering van het vlees. Dit zorgt voor die onvergetelijke smaak en sappigheid. De rib-eye geeft een perfecte balans tussen vet en vlees. Probeer de rib-eye en oordeel zelf. Geloof me, na één keer proeven wil je niet meer zonder. De rib-eye is afkomstig van het rib van de rund.
Wil je jouw rib-eye perfect bereiden? Laat het vlees voor het bereiden dan natuurlijk eerst ontdooien en op kamertemperatuur komen. Wanneer dit gedaan is bestrooi je jouw rib-eye rijkelijk met zout en peper. Zorg ervoor dat de kruiden diep in de rib-eye terecht komen. Je kunt er voor kiezen om de rib-eye te voorzien van kleine sneetjes om de kruiden in het vlees te krijgen. Zorg er echter voor dat je dit snel doet, zout onttrekt namelijk het vocht van de rib-eye en dat wil je niet. Doe dit uiterlijk 1 minuut voordat je gaat bereiden. Bak het vlees in een hete pan of zelfs op de grill. Dit geeft het vlees die prachtige goudbruine kleur terwijl de binnenkant ongekend mals en sappig blijft. Wanneer je jouw rib-eye uit de pan haalt laat deze dan een paar minuten rusten. Dit zal de sappen langzaam herverdelen in het vlees.
We kennen allemaal wel de iconische T-bone steak, misschien van zien op televisie of heb je deze delicatesse kunnen proeven, hoe dan ook de T-bone steak is een uniek, uiterst smaakvol en onvergetelijk stukje vlees. De T-bone is te herkennen aan vlees (spieren) die gescheiden zijn door een bot die lijkt op een T. Zo komt dit prachtige stuk vlees ook tot zijn naam. Aan de ene kant van het bot zul je entrecôte vinden en aan de andere kant een stuk ossenhaas. Dit vlees brengt twee smaakvolle werelden samen en zorgt voor een onvergetelijke smaakervaring.
De beste manier om een T-bone steak tot zijn recht te laten komen is op de grill, hoewel ik moet zeggen dat de T-bones die gebakken worden in de pan onvergetelijk zijn op zichzelf. Maar laten we ons focussen op de grill. Zorg ervoor dat de grill al goed heet is voordat je jouw steak erop legt. Je kunt er voor kiezen om de steak te bereiden met kruiden alvorens je deze erop legt of direct genieten van die onvervalste smaak. Zorg ervoor dat jouw steak een prachtige korst krijgt. Haal jouw steak hierna van de grill en laat deze een paar minuten rusten. Dit brengt de smaak volledig tot zijn recht.
De tournedos staat bekend als het meest luxe en malse stuk vlees dat er is. Tournedos heeft een prachtige en toch subtiele vet marmering lopen. De tournedos heeft een onvergetelijke en iconische smaak. Geloof me, dit stukje vlees wil je echt een keer geprobeerd hebben. De tournedos wordt gesneden uit het midden van de ossenhaas. Dit vlees beweegt vrijwel niet in de koe en maakt dus bijna geen tot geen bindweefsels aan. Dit houdt het vlees super mals.
Wil je jouw tournedous de beste bereiding geven? Bak jouw tournedos dan in een hete pan met water of olie, je kunt er voor kiezen om jouw tournedos te kruiden, eerlijk gezegd heeft de tournedos dit echt niet nodig. Bak dit vlees kort aan beide zijden om een mooie goudbruine korst te krijgen. Zo houdt je de binnenkant heerlijk mals en sappig.
Stooflappen zijn afkomstig uit de schouder of de nek van het rund en is een overheerlijke en onvergetelijke delicatesse, vooral tijdens de winterdagen. Stooflappen staan bekend om hun rijke, diepe en onvervalste smaak. Hoewel de stooflap steviger is in textuur wanneer je ze vergelijkt met bovenstaande vleessoorten worden ze toch super mals en smaakvol wanneer je ze langzaam gaart in vocht. Stooflappen doen het overigens ook fantastisch wanneer je ze langzaam rookt op een gesloten barbecue.
Om de perfecte stooflappen te krijgen, braad je ze eerst in een hete pan tot dat ze een mooie korst krijgen. Daarna kun je ervoor kiezen om jouw stooflappen langzaam te laten stoven in bijvoorbeeld een rijke bouillon of tomatensaus. Zo geef je dit overheerlijk stukje vlees de tijd om zachter te worden en de smaken te versterken.
Vleesch.nl is helemaal in zijn element als het gaat om een overheerlijk stuk rundvlees. We hebben namelijk iets voor elke vleesliefhebber. Het feit dat het vlees van onze eigen boerderij afkomstig is en bereidt wordt door onze eigen slagers, geeft ons controle over het algehele proces en de kwaliteit. Onze strikte selectie creëert altijd de hoogste kwaliteit.