Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie
Let op: Van 25 december tot 6 januari zijn wij tijdelijk gesloten. Vanaf 6 januari wordt er weer vleesch verzonden.

Ontdek een scala aan rundvleessoorten

Rundvlees, een onwijs belangrijke vlees soort voor keukens over de hele wereld, staat bekend om zijn ongelofelijk rijke smaak en veelal een sublieme vetmarmering. Van de ongekend sappige steaks tot een ongelofelijk hartige stoofschotel. 

Rundvlees is zo ontzettend divers dat je een gigantische hoeveelheid opties hebt voor elke maaltijd. Nou vraag ik me af, ben je bekend met de grote hoeveelheid verschillende soorten rundvlees? Laten we daar in deze blog eens dieper op in gaan.

Hoe kies ik het rundvlees dat bij mij past?

Het klinkt misschien raar om hierover na te denken, maar er zit toch een kern van waarheid in. Het kiezen van jouw favoriete rundvlees of misschien zelfs iets dat je normaal niet koopt maar wel past bij het gerecht kan jouw ervaring beïnvloeden. Het kiezen van rundvlees hangt ontzettend af van het gerecht dat jij wilt maken. Wil je bijvoorbeeld snel een biefstukje grillen of wil je graag genieten van een langzaam gegaard stoofpotje.

De verschillende premium steaks

De rib-eye

De rib-eye is niet alleen door mij maar door vrijwel iedere vleesliefhebber geliefd om zijn ontzettend rijke marmering en overheerlijke smaak. De rib-eye wordt gesneden uit het ribgedeelte van de rund. De marmering van de rib-eye zorgt voor een sublieme en onvergetelijke smaaksensatie. Dit maakt de rib-eye uitzonderlijk geschikt voor de grill of het bakken in de pan.

De tournedos (ossenhaas)

De tournedos, ook wel bekend als de ossenhaas, wordt gesneden uit het midden van de ossenhaas. Tournedos staat bekend als de meest malse steak. Toch heeft de tournedos weinig tot geen vet, maar wel een ontzettend zachte textuur. Tournedos is uiterst geschikt voor hun snelle bereidingswijze en wordt vaak geserveerd met hele rijke sauzen.

De entrecôte

De entrecôte staat bekend als een steak met een ongelofelijk lekkere vetrand. Deze steak wordt gesneden uit het lendestuk van het rund. De entrecôte biedt een fantastische balans tussen malsheid en smaak. Deze steak verdient naast de rib-eye een speciaal plekje in mijn hart.

Overheerlijk stoofvlees

We gaan het nu eens hebben over de verschillende soorten stoofvlees. Deze overheerlijke vleessoorten welke uitzonderlijk geschikt zijn voor het langzaam garen, bieden ook nog eens de mogelijkheid om te grillen of bakken. Laten we eens kijken naar deze prachtige vleessoorten.

De sukade

Sukade, ook wel bekend als chuck in het Engels, wordt gesneden uit de schouder en is uitermate geschikt voor het stoven en langzaam garen. Toch kan ik persoonlijk aanraden om de sukade eens te bakken in de pan. De malsheid en de smaak die je tegemoet komen zijn subliem. De sukade wordt in beide gevallen bijzonder mals en smaakvol. Dit heeft de sukade te danken aan zijn rijke vetmarmering.

De riblap

De riblap, ik denk wanneer ik deze vergelijk met mijn andere favoriete vleessoorten komt deze op een prachtige derde plaats. Riblappen zijn ontzettend geschikt om langzaam te stoven. Toch raad ik het eenieder aan om de riblap net als de sukade eens te bakken in de pan. Het is werkelijk een ongekende smaak die wel eens gelijk zou kunnen staan aan de rib-eye.

Veelzijdig rundvlees

Het rundergehakt

Rundergehakt is bij uitstek toch wel het meest veelzijdige rundvlees dat er is, gehakt wordt namelijk gebruikt in zoveel verschillende gerechten. Rundergehakt wordt gebruikt voor gehakt zelf, maar ook voor hamburgers en gehaktballen. De vetverhouding in gehakt kan enorm variëren. Dit heeft enorm veel invloed op de smaak en sappigheid van het gerecht.

De runderschenkel

De runderschenkel, inclusief het beenmerg, is uiterst geschikt voor het trekken van soep maar ook voor het bekende gerecht osso buco. Runderschenkel heeft een ontzettend rijke smaak en textuur. Het langzame kookproces maakt het vlees mals en het daardoor gesmolten beenmerg brengt extra diepte aan de smaak.

Speciaal gesneden stukken

De bavette

Bavette, wordt gesneden uit de onderbuik (vang) van het rund. Dit vlees staat bekend om zijn stevige textuur en ongelofelijk sterke rundvleessmaak. Het vlees is perfect om te marineren, grillen of bakken

De Picañha

Picanha, staat ook wel bekend als het staartstuk is ongelofelijk populair in de Braziliaanse keuken. De dikke vetkap die over het vlees zit smelt tijdens het grillen en biedt daarmee een ongekende en ongeëvenaarde smaak.

Conclusie

De grote wereld van de rundvlees soorten is ontzettend rijk aan smaken en ontzettend divers. Wij van Vleesch.nl snappen dit en kiezen er dan ook voor om onze klanten een ontzettend uitgebreide vlees assortiment aan te bieden. Zo kunnen onze klanten de vleessoorten kiezen die het beste passen bij hun voorkeuren.

Zoeken op vleessoort
Waarom Vleesch.nl?
Beoordeeld met een 9.8
Vóór 22:00 besteld morgen in huis
Service waar je op kunt bouwen
Klanten over ons

Voor het eerst vlees besteld bij Vleesch.nl. Ik had zelf een fout gemaakt in de bestelling en dat kon nog gemakkelijk worden gewijzigd na een[...]

10 / 10
Michael van Woensel 2 maanden geleden

Ik bestel al een tijdje vlees bij Vleesch en ik ben enorm tevreden over de kwaliteit. De smaak is uitzonderlijk—echt het beste dat ik ooit heb gehad. De service is net zo indru[...]

10 / 10
Omær Bay 3 maanden geleden

Het vlees is van super kwaliteit, en de prijs voor wat je krijgt is echt niet te geloven zo goed. Wij zijn heel erg blij met ons pakket, gaan hier zeker nog vaker bestellen!

10 / 10
Dennis van Valderen 4 maanden geleden
Heerlijk pakket met botten voor onze boerboel Jala DeVries besteld, na 1 dag al geleverd! blije hond. Zelf eten we niet zoveel vlees, echter we zullen snel we[...]
10 / 10
Carla Duyts 4 maanden geleden

Amazing taste and tender meat! And the personal and direct contact with Bart is much appreciated! Can't ask for more.

10 / 10
Joost Goderie 5 maanden geleden

The service is outstanding, as well as the meat itself. I highly recommend this place!

10 / 10
Joop Goldberg 6 maanden geleden
Makkelijke manier van bestellen, snelle levering en goed vlees aan een eerlijke prijs. Goed vriendelijk contact bij vragen. Na meerdere soorten vlees geprobee[...]
10 / 10
Johannes Savonije 7 maanden geleden

Al 3 stukken vlees geprobeerd. Goeie smaak, perfecte malsheid, mooie portie en een klein prijsje. Aldus een cadeautje voor de liefhebber.
Geef je om dierenwelzijn en verantwoord[...]

10 / 10
arda doan 10 maanden geleden

Zojuist een kalfsribeye gegeten, slechts één woord perfect. Dat is ook van toepassing op de info op de website, het assortiment, de prijsstelling, de verzending en het [...]

10 / 10
Aldert Rotting 11 maanden geleden

Ik heb mijn vleespakket ontvangen en het is zo heerlijk. Het vlees is mals en sappig, en die smaak, omg, is geweldig. Het is mijn beste ervaring in Nederland. Je kunt dit hoogwaardig[...]

10 / 10
Lolita Dzene 11 maanden geleden
Héérlijk mals vlees. Vriendelij[...]
10 / 10
Irene Lopes 11 maanden geleden

Voor de kerst een French rack besteld van 2,8 kilo. Alles perfect afgehandeld qua bestelling, email verkeer, afleveren en betaling. Goed persoonlijk contact. Vlees was erg mals en ui[...]

10 / 10
Arsenin Rodriguez 11 maanden geleden

ik heb nu voor de 2de keer rundvlees pakket besteld bij vleesche.nl besteld en het blijft overheerlijk vlees . lekker mals lekker smaak. het vlees wordt netjes verpakt bij je afgelev[...]

9 / 10
Anonymous 2018 1 jaren geleden
Bart is een aardige kerel en denkt heel erg m[...]
10 / 10
Carlo Wen 1 jaren geleden

Het ging niet helemaal zoals verwacht, maar toen er wat fout ging met de verzending (waar ze niks aan konden doen) was de manier van afhandelen heel erg net en meedenkend. Geweldige [...]

10 / 10
Sem Vink 1 jaren geleden
Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????
10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 1 jaren geleden

Vandaag voor de 3e keer een bestelling geplaatst. Wat een (H)EERLIJK vlees. Bart en zijn ploeg maken werk van eerlijk en lekker eten. Wat een verschil kan een goed stukje vlees zijn.[...]

10 / 10
Mark Snijders 1 jaren geleden

Wat een geweldig bedrijf is dit. Echt alles klopt. Fijn klantcontact met de boer zelf. Bestellen gaat echt super makkelijk via bijvoorbeeld e-mail. Altijd leuke reacties terug! En da[...]

10 / 10
Mikal Zeedzen 1 jaren geleden

Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????

10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 1 jaren geleden

Voor de tweede keer besteld en blijf het zeker doen. Vlees is heerlijk. Ze leveren snel en het zijn zeer vriendelijke mensen. Ik zou het zeker aanbevelen.

9 / 10
Jolanda van Kruijsdijk - van den boomen 1 jaren geleden
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie