Wie zit er niet te wachten op dat ene seizoen? Die geuren van kolen, het sissen van overheerlijk en mals vlees, goede vrienden of familie, de ondergaande zon en een overheerlijk biertje of wijntje. Er is niets dat zo ongelofelijk veel gezelligheid uitstraalt als dat een barbecue kan doen. Wil je nou echt dolgraag indruk maken op jouw gasten?
Ga dan absoluut niet voor vlees uit de supermarkt, maar kies eens voor echt kwalitatief vlees rechtstreeks van de boer. Kies dan overigens ook niet voor zomaar elk willekeurig vlees van een boer, maar kom eens langs bij ons van Vleesch.nl. We kunnen je echt een prachtige, malse, sappige en overheerlijke kwaliteit garanderen. Echte topkwaliteit rundvlees. En dat is precies wat je vindt bij Vleesch.nl, met onze prachtige Belgisch Witblauwe Kruislingen.
We gaan in onze uitgebreide blog eens dieper in op het organiseren van de allerbeste barbecue met ons overheerlijke rundvlees en kalfsvlees. We gaan samen eens kijken naar het vlees zelf, maar ook voorbereiding, grilltechnieken, smaakcombinaties, recepten, bijgerechten, dranken en nog veel meer. We kijken naar hoe je de sfeer perfect kunt maken, laten we daarom samen eens duiken in een flinke portie inspiratie en ook praktische tips.
Wanneer we een barbecue organiseren weten we als geen ander hoe belangrijk het is om een extreem goede kwaliteit vlees te hebben. Het kan niet alleen maar van jouw kruiden en grilltechnieken afhangen. Het is simpelweg zo dat je zonder goed vlees niet verder zult komen dan redelijk. Je streeft namelijk naar smaakbeleving, sappigheid en ook zeker structuur, daarom begint het hele spel bij het soort rundvlees dat er bij jou op de barbecue terecht komt.
Rundvlees van het ras Belgisch Witblauw staat bekend om zijn ontzettend fijne vezelstructuur, magerheid en uitzonderlijke malsheid. Het is een ras dat echt bekend staat om super kwaliteit vlees en door de fijne marmering blijft het vlees ook nog eens lekker sappig tijdens het bakken en grillen. Het maakt het zo ontzettend geschikt voor de barbecue. Dit is een vleesras dat overigens nauwelijks extra vet nodig heeft om echt smaakvol en ook vol te kunnen zijn.
Wij van Vleesch.nl bieden kruislings aan van de Belgische Witblauwe en de Hollsteiner. De reden is dat het vlees echt van een sublieme kwaliteit is en ook dat de dieren gewoon normaal geboren kunnen worden zonder keizersnedes. Op deze manier ontstaat er ook een unieke balans, het vlees is namelijk niet alleen mals maar ook een diepe en volle rundvlees smaak.
Wat je kunt verwachten van Belgisch Witblauw Kruisling rundvlees:
Een goede barbecue begint niet pas als de kolen gloeien, maar al ruim van tevoren. Hier zijn de belangrijkste zaken om te regelen:
Vleesch.nl biedt een breed assortiment rundvleesproducten. Voor een geslaagde barbecue kun je denken aan:
Bestel jouw vlees bij Vleesch.nl en laat het met een goed gevoel aan jou geleverd worden. Het vlees wordt bevroren geleverd en kun je op ieder gewenst moment, voor of zelfs tijdens een barbecue laten ontdooien, het wordt namelijk geproportioneerd geleverd. We willen dat je het vlees vervolgens op kamertemperatuur laat komen alvorens je gaat grillen.
Je wil natuurlijk ruim van tevoren bedenken hoeveel gasten je krijgt, dit zal je helpen met het kijken naar de hoeveelheid vlees die je nodig hebt. Mocht je een richtlijn willen hebben over de gewichten dan hebben we er hier een voor je:
Kijk ook eventueel naar de producten die je ernaast serveert, groenten of zelfs vegetarische opties. Je wilt zorgen voor voldoende variatie en er zorg voor dragen dat alles op hetzelfde en het juiste moment klaar is.
Wanneer jouw barbecue dan eindelijk warm is, is het ook echt de tijd om te gaan grillen. We hebben speciaal voor jou enkele technieken en ook tips op een rijtje gezet. Deze zullen jou helpen met het maximale uit jouw vlees te halen.
Je wilt ook zeker gebruik maken van een degelijke vleesthermometer, dit om de kerntemperatuur in de gaten te kunnen houden. Dit is overigens ook een onmisbaar stuk gereedschap in het arsenaal van de grillmeester. We hebben om je op weg te kunnen helpen wat temperaturen op een rijtje gezet:
Het voordeel van ons vlees is dat het absoluut geen kruiden of marinades nodig heeft, maar mocht je toch graag wat extra smaak aan jouw vlees toevoegen dan hebben we hier een eenvoudige benadering om te volgen. Laten we hier samen eens naar gaan kijken:
Wil je toch marineren? Gebruik dan milde ingrediënten zoals soja, knoflook, citroen en rozemarijn, zodat de pure vleessmaak niet overstemd wordt.
Wist jij dat de juiste dranken en ook de juiste sfeer een gigantisch verschil kunnen maken tussen een 'lekkere barbecue' en een onvergetelijke avond. Maak je gebruik van vlees van topkwaliteit? Dan verdient het ook een ambiance die net zo doordacht is als wat er op jouw bord kom te liggen. We staan daarom graag even stil bij wat je schenkt en ook hoe je jouw tuin of balkon omtovert tot een echte warme en uitnodigende plek.
Een prachtig en super smaakvol stuk rundvlees zoals een entrecote, rib-eye of bavette vraagt om een drank, of dranken die het karakter van het vlees ondersteunen zonder te overheersen. Hier hebben we enkele suggesties voor jou op een rijtje gezet:
Rode wijn waar kracht en karakter elkaar ontmoeten
Een goede rode wijn is een klassieker bij rundvlees. Denk maar eens aan wijnen zoals:
Serveer de wijn het liefst licht gekoeld op warme dagen (rond 16–18 graden) voor een frisse, uitgebalanceerde smaakervaring.
Speciaal bier is echt verrassend veelzijdig
Bierliefhebbers kunnen hun hart ophalen met een selectie van karaktervolle bieren:
Je wilt ervoor zorgen dat op een dag als dit het bier goed koud is, probeer het ijskoude te vermijden gezien het de smaak kan overheersen. Probeer het echter ook niet te lauw te houden.
Alcoholvrij en verfrissend
We weten dat tijdens een barbecue lang niet iedereen van alcoholische dranken kan of wil genieten, het is daarom goed aan te raden dat je wat extra’s in huis hebt voor deze gasten. Ben je een bob en wil je genieten van bier zonder dat je persé alcohol moet gebruiken? Dan kun je dit helemaal goed maken met die alcoholvrije dranken. Heb je iemand die gewoonweg de smaak absoluut niet lekker vindt, ongeacht of het met of zonder alcohol is? Probeer er dan gewoon voor te zorgen dat je altijd iets van fris of andere dranken in huis hebt:
Water met een twist
Maak iets unieks, zet eens een aantal karaffen op tafel met water en natuurlijke smaken, zoals vers fruit. Je ziet het niet vaak maar het wordt zeker wel gewaardeerd:
Zo blijven je gasten gehydrateerd, en oogt de tafel meteen ontzettend feestelijk en ook echt uitnodigend.
Je kunt misschien nog zo’n grote grillmeester zijn maar zonder een goede sfeer is het in principe niets meer dan een normale maaltijd. Het is gelukkig niet moeilijk om van jouw tuin of terras een gezellige ontmoetingsplek te maken. Laten we samen eens naar wat opties gaan kijken:
Zorg voor een mix van stoelen, banken, kussens en eventueel een picknickkleed op het gras. Creëer hoeken waar mensen even kunnen bijkletsen of rustig kunnen eten. Denk ook aan een paar dekentjes voor als het ’s avonds afkoelt.
Verlichting is sfeerbepalend, vooral als het donker wordt. Enkele ideeën:
Wanneer je met vuur en dergelijke zaken werkt is het natuurlijk ongelofelijk belangrijk dat je kinderen en huisdieren in acht neemt en ook hun veiligheid. Het is natuurlijk wel zo dat als je dolgraag over de top gaat met fakkels en dergelijke zaken deze gemakkelijk de ultieme sfeer kunnen geven.
Je wilt zorgen voor een relaxte playlist, dit kan jazz, soul, akoestische pop of loungemuziek doen en voor de rockers onder ons doen de classics van classic rock het ook echt perfect. Denk bijvoorbeeld aan:
Zorg voor een bluetooth speaker van goede kwaliteit en plaats deze strategisch zodat het geluid zich gelijkmatig verspreidt.
Heb je kinderen aanwezig bij jouw barbecue? Dan is het belangrijk dat deze zich goed kunnen vermaken terwijl de ouders ontspannen, let wel op dat dit natuurlijk op een veilige manier gebeurt. We hebben hiervoor enkele simpele ideeën voor jou op een rijtje gezet, laten we hier samen eens naar gaan kijken:
Wanneer de barbecue zijn einde bereikt, betekent dit niet dat de avond ook voorbij is. De avond is immers nog jong en nu worden de gesprekken vaak wat dieper, de sfeer wat losser en ook de warmte van een perfecte bijeenkomst is hier goed voelbaar. Hoe je dat laatste stukje van de avond bijzonder maakt? Met aandacht en een klein beetje extra verwennerij.
Dessert op een barbecue hoeft niet ingewikkeld te zijn. Sterker nog: eenvoud met een twist maakt vaak de meeste indruk. Een paar overheerlijke en makkelijke ideeën:
Gegrilde perziken met honing en mascarpone
Chocoladebrownies met ijs
Verse aardbeien met slagroom
Een ontzettend geslaagde barbecue gaat in de regel niet alleen over eten en drinken. Het gaat vooral om de mensen met wie je het deelt. Vergeet dus niet om:
Je wilt jouw avond niet laten eindigen in een opruim marathon, voel je niet beschaamd om een paar vrienden te vragen je te helpen of kies ervoor om het de volgende ochtend te doen. Je kunt het alvast voor zijn door wat bakken klaar te zetten. Je kunt daarnaast ook nog herbruikbaar servies gebruiken, dit is niet alleen stijlvol maar ook nog eens milieubewust.
Wij van Vleesch.nl weten dat een barbecue niet alleen maar draait om het vlees, maar ook om de kwaliteit, herkomst en de smaakbeleving. Doordat je kiest voor onze Belgisch Witblauwe Kruisling rundvlees geef je je barbecue niet alleen meer smaak, maar ook meer betekenis. Je weet waar het vlees vandaan komt, hoe het dier geleefd heeft, en dat je werkt met een product dat met liefde en zorg geproduceerd is.