Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Beef jerky maken van rundvlees?

Heb je er ooit al eens van gehoord? Beef jerky is een snack die naast lang houdbaar ook nog eens een overheerlijke smaak geeft. Beef jerky is ontzettend geliefd door een groot publiek en ook zo in de winkel te koop. 

Echter, dit zijn meestal ontzettend dure verpakkingen met een hele kleine inhoud. Daarom dacht ik, het moet toch mogelijk zijn om jouw eigen beef jerky te maken. De grote voordelen hiervan zijn, de uiteindelijke voldoening wanneer je jezelf van een voorraad kunt voorzien, maar ook het experimenteren met verschillende smaken en texturen om jouw eigen beef jerky te kunnen vinden. Om beef jerky te kunnen maken is het cruciaal om het juiste rundvlees te kiezen. Laten we er samen eens dieper op ingaan met deze blog.  

Mager vlees is key

Om beef jerky te kunnen maken is het cruciaal dat je mager vlees gebruikt. Het zit namelijk zo, vet droogt niet goed en kan de houdbaarheid en de smaak van jouw jerky aanzienlijk aantasten. Daarnaast moet je de door jouw gekozen vleessoort ook nog eens in dunne en vooral ook gelijkmatige plakjes snijden. Dit creëert namelijk een gelijke droging van het vlees en een aangename textuur. Voor wat betreft mager vlees zijn er, als het op rundvlees aankomt gelukkig ontzettend veel opties.

Ontzettend goede keuzes voor rundvlees

Laten we samen eens kijken naar de beste rundvleessoorten om jerky van te maken, deze zijn zeer geliefd voor dit proces. We gaan ook kijken naar de eigenschappen die het vlees heeft en de voordelen van de vleessoort.

De bil of achtervoet (Round)

Dit is één van de meest geliefde en ik denk ook wel beste opties voor jouw beef jerky. Dit komt namelijk omdat het vlees mager is, vrijwel geen bindweefsel heeft en beschikt over een gelijkmatige structuur. Dit vlees is uiterst ideaal voor het snijden van de dunne plakjes, welke je nodig hebt voor een goede en kwalitatieve beef jerky. De onderdelen van deze vleessoort, zoals bijvoorbeeld: de bovenbil en de onderbil zijn uitermate geschikt en bieden een perfecte balans tussen smaak en magerheid.

De bovenzijde van de schouder (top round)

Wanneer je graag wilt gaan voor een iets malsere smaak dan is waarschijnlijk de bovenzijde van de schouder een hele goede keuze voor jou. Dit staat overigens bekend als de top round. Hoewel dit vlees vetter kan zijn dan het vlees van de bil, is het voor wat betreft de magerheid nog steeds een uitstekende keuze om beef jerky van te maken. Het kan daarnaast ook nog eens dikker gesneden worden zonder dat je kwaliteit verliest.

De sirloin tip

Het lendenstuk, of ook wel de sirloin tip is een geliefde vleessoort onder de jerky makers. Dit heeft het vlees te danken aan zijn magerheid en toch rijke smaak. Het bevat iets meer vet dan de vleessoorten hierboven, echter zou je hier goed mee kunnen werken en mocht het vet overtollig zijn aan één zijde overweeg dit dan weg te snijden. De sirloin tip biedt een goede mix van smaak en textuur voor jouw jerky.

De flank steak

De flank steak staat bekend om zijn magerheid en zijn stevige textuur. Dit geeft de jerky meer bite en maakt het uiteindelijk tot een fantastische keuze. Let wel op dat je dit vlees tegen de draad insnijd, dit zorgt ervoor dat je de best mogelijke structuur van het vlees krijgt.

De bavette

Bavette is uiterst geschikt voor eenieder die graag eens wat anders zou willen proberen. De bavette is namelijk een ontzettend interessant alternatief op de voorgangers hierboven. Het vlees is bijvoorbeeld malser dan de flank steak en geeft daarnaast ook een uitstekende smaak die uitzonderlijk goed werkt voor jerky.

Verfijning van het proces

Nu hebben we het gehad over het vlees, laten we eens gaan kijken naar de bereidingswijze. Dit is namelijk net zo belangrijk als de keuze van het vlees, om het succes van jouw beef jerky te garanderen.

  • Snijtechniek: We gaan het vlees snijden op het moment dat het nog gedeeltelijk bevroren is om precisie en vooral ook gelijkmatigheid van de plakjes te verhogen en daarmee ook te garanderen.
  • Marinade: Een goede en vooral ook kwalitatieve marinade kan jouw jerky op smaak en houdbaarheid verbeteren. Combinaties van sojasaus, Worcestershire-saus, knoflook, peper, en andere kruiden zijn een populaire keuze.
  • Droogmethode: Het kiezen van de juiste droogmethode, of het gaat om een smokery, oven of luchtdrogen, is ontzettend belangrijk voor het eindresultaat. Zorg voor een gelijkmatige droging zonder het vlees te bakken en/of verbranden.

Conclusie

Het maken van beef jerky is naast dat het super leuk is, ook nog een kunst welke geduld en oefening vereist. Je kunt door het experimenteren met marinades en droogmethoden een overheerlijke beef jerky creëren. Wij van Vleesch.nl snappen dat vlees en dan vooral ook rundvlees ontzettend divers is. Wij zijn daarom ook altijd op zoek naar nieuwe methoden om rundvlees te gebruiken.

Zoeken op vleessoort
Waarom Vleesch.nl?
Beoordeeld met een 9.8
Vóór 22:00 besteld morgen in huis
Service waar je op kunt bouwen
Klanten over ons

Voor het eerst vlees besteld bij Vleesch.nl. Ik had zelf een fout gemaakt in de bestelling en dat kon nog gemakkelijk worden gewijzigd na een[...]

10 / 10
Michael van Woensel 2 maanden geleden

Ik bestel al een tijdje vlees bij Vleesch en ik ben enorm tevreden over de kwaliteit. De smaak is uitzonderlijk—echt het beste dat ik ooit heb gehad. De service is net zo indru[...]

10 / 10
Omær Bay 3 maanden geleden

Het vlees is van super kwaliteit, en de prijs voor wat je krijgt is echt niet te geloven zo goed. Wij zijn heel erg blij met ons pakket, gaan hier zeker nog vaker bestellen!

10 / 10
Dennis van Valderen 3 maanden geleden
Heerlijk pakket met botten voor onze boerboel Jala DeVries besteld, na 1 dag al geleverd! blije hond. Zelf eten we niet zoveel vlees, echter we zullen snel we[...]
10 / 10
Carla Duyts 4 maanden geleden

Amazing taste and tender meat! And the personal and direct contact with Bart is much appreciated! Can't ask for more.

10 / 10
Joost Goderie 5 maanden geleden

The service is outstanding, as well as the meat itself. I highly recommend this place!

10 / 10
Joop Goldberg 6 maanden geleden
Makkelijke manier van bestellen, snelle levering en goed vlees aan een eerlijke prijs. Goed vriendelijk contact bij vragen. Na meerdere soorten vlees geprobee[...]
10 / 10
Johannes Savonije 7 maanden geleden

Al 3 stukken vlees geprobeerd. Goeie smaak, perfecte malsheid, mooie portie en een klein prijsje. Aldus een cadeautje voor de liefhebber.
Geef je om dierenwelzijn en verantwoord[...]

10 / 10
arda doan 9 maanden geleden

Zojuist een kalfsribeye gegeten, slechts één woord perfect. Dat is ook van toepassing op de info op de website, het assortiment, de prijsstelling, de verzending en het [...]

10 / 10
Aldert Rotting 10 maanden geleden

Ik heb mijn vleespakket ontvangen en het is zo heerlijk. Het vlees is mals en sappig, en die smaak, omg, is geweldig. Het is mijn beste ervaring in Nederland. Je kunt dit hoogwaardig[...]

10 / 10
Lolita Dzene 11 maanden geleden
Héérlijk mals vlees. Vriendelij[...]
10 / 10
Irene Lopes 11 maanden geleden

Voor de kerst een French rack besteld van 2,8 kilo. Alles perfect afgehandeld qua bestelling, email verkeer, afleveren en betaling. Goed persoonlijk contact. Vlees was erg mals en ui[...]

10 / 10
Arsenin Rodriguez 11 maanden geleden

ik heb nu voor de 2de keer rundvlees pakket besteld bij vleesche.nl besteld en het blijft overheerlijk vlees . lekker mals lekker smaak. het vlees wordt netjes verpakt bij je afgelev[...]

9 / 10
Anonymous 2018 1 jaren geleden
Bart is een aardige kerel en denkt heel erg m[...]
10 / 10
Carlo Wen 1 jaren geleden

Het ging niet helemaal zoals verwacht, maar toen er wat fout ging met de verzending (waar ze niks aan konden doen) was de manier van afhandelen heel erg net en meedenkend. Geweldige [...]

10 / 10
Sem Vink 1 jaren geleden
Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????
10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 1 jaren geleden

Vandaag voor de 3e keer een bestelling geplaatst. Wat een (H)EERLIJK vlees. Bart en zijn ploeg maken werk van eerlijk en lekker eten. Wat een verschil kan een goed stukje vlees zijn.[...]

10 / 10
Mark Snijders 1 jaren geleden

Wat een geweldig bedrijf is dit. Echt alles klopt. Fijn klantcontact met de boer zelf. Bestellen gaat echt super makkelijk via bijvoorbeeld e-mail. Altijd leuke reacties terug! En da[...]

10 / 10
Mikal Zeedzen 1 jaren geleden

Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????

10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 1 jaren geleden

Voor de tweede keer besteld en blijf het zeker doen. Vlees is heerlijk. Ze leveren snel en het zijn zeer vriendelijke mensen. Ik zou het zeker aanbevelen.

9 / 10
Jolanda van Kruijsdijk - van den boomen 1 jaren geleden
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie