Bewerkt vlees, het woord zegt het eigenlijk al. Dit vlees is bewerkt voor de verkoop om de houdbaarheid of de smaak te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld gebeurd zijn door het toevoegen van conserveringsmiddelen, of door het vlees te roken of zouten. Vleessoorten zoals: hamburgers, gemarineerd vlees, worst en paté vallen onder de noemer bewerkt vlees. Wil dat nou zeggen dat bewerkt vlees ontzettend slecht is? Nee eigenlijk niet. Bewerkt vlees kan zelfs heel gezond zijn. Dit hangt er natuurlijk vanaf hoe bewerkt het vlees is. Ik heb het hier enkel over zout en peper toevoeging. Onbewerkt vlees zal ten alle tijden altijd een streepje voor blijven hebben op bewerkt vlees. Maar weet jij nou eigenlijk het verschil tussen bewerkt en onbewerkt vlees? Nee? Geen probleem, ik leg het je hier graag uit.
Er is een verschil tussen onbewerkt vlees en bewerkt vlees. Bewerkt vlees, is vlees dat een verandering heeft ondergaan. Denk hierbij aan het, drogen, pekelen, roken of fermenteren van vlees. Deze veranderingen worden toegebracht om verschillende redenen, waaronder: De smaak verbeteren, een specifiek vleesproduct te maken of om het vlees langer houdbaar te maken. Enkele voorbeelden van bewerkt vlees kunnen zijn: rookworst, ham, knakworst en ook salami; Je hebt daarnaast ook soorten vlees die zowel onbewerkt als bewerkt kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld: gehakt. Gehakt is van origine een onbewerkte vleessoort, wanneer je hier zout of peper aan toevoegt valt dit gehakt onder de categorie bewerkt vlees.
Onbewerkt vlees, het woord zegt het eigenlijk al, is vlees dat geen enkele toevoeging heeft. Nog geen peper en zout, gewoon puur zoals het hoort. Onbewerkt vlees, bevat bijvoorbeeld geen conserveringsmiddelen. Onbewerkt vlees is het beste voor de mens. Waarom dan eigenlijk? Ongeveer 2.3 miljoen jaar geleden is de mens ontstaan, in deze tijd at de mens ook al vlees. Dit vlees kwam rechtstreeks van het dier. Hier werd dus niets aan toegevoegd. Ons lichaam is goed bekend met onbewerkt vlees omdat onze voorouders dit al deden. Het zit technisch gezien in ons DNA . Het menselijk lichaam is van nature getraind om onbewerkt eten te consumeren en uit te scheiden. Onbewerkt vlees is, zoals hierboven al benoemd, vlees waar niets aan is toegevoegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan heerlijk kalfsvlees of rundvlees. Zelfs een heerlijke malse biefstuk welke onbewerkt is, is ongeëvenaard. De beste keuze die je dus kunt maken is een heerlijk stuk onbewerkt vlees op je bord. Want, onbewerkt vlees zal altijd een streepje voor hebben op bewerkt vlees.
Onbewerkt vlees is onmisbaar in een gezond eetpatroon, en het liefst onbewerkt mager vlees, zoals wij bij Vleesch.nl verkopen. Dit komt door het aantal eiwitten, mineralen en vitamines die in het vlees zitten. Al onze vleessoorten, op de gehaktproducten na, is onbewerkt vlees. Je kunt dus bij Vleesch.nl genieten van 100% natuurlijk vlees van onze eigen boerderij. Met vlees van de boer weet jij wat voor vlees jij op je bord legt. Wil je onbewerkt vlees online bestellen? Neem dan zeker een kijkje op onze webshop.